FBI-ul arestează CEO-ul unei companii care vindea BlackBerry-uri special criptate găştilor de infractori

1.957 ori
<b>FBI-ul arestează CEO-ul unei companii care vindea BlackBerry-uri special criptate găştilor de infractori</b>Uneori device-urile criptate se pot dovedi periculoase, asta dacă ajung pe mâna infractorilor care nu mai pot fi depistați de către autorități. Fix asta s-a întâmplat în SUA acolo unde FBI-ul a arestat de curând CEO-ul unei companii care vindea

Se pare că telefoanele BlackBerry nu sunt preferate doar de şefi de stat sau vedete, ci şi de infractori. Motivul e foarte simplu: extra securitatea pe care o asigură, chiar şi după ce BlackBerry în sine a rămas doar o umbră a companiei de acum 10 ani. Descoperim totuşi că FBI a arestat recent şeful unei companii care vindea BlackBerry-uri către găşti de criminali, deci popularitatea BB-urilor e neştirbită în lumea infractorilor.

Compania în cauză este Phantom Secure, care a ajutat organizaţiile criminale prin furnizarea de terminale mobile. Inclusiv celebrul cartel Sinaloa ar fi apelat la această firmă pentru a le furniza BlackBerry-uri. Nu vă imaginaţi că erau handset-uri standard. Aparent erau modificate de companie încât să dezactiveze funcţiile de bază, precum web browserul sau camera.

Pe lângă BlackBerry-uri erau vizate şi terminalele Android. Era adăugat şi protocolul Pretty Good Privacy pentru convorbiri complet criptate. Agenţi FBI sub acoperire s-au infiltrat în companie, descoperind că CEO-ul companiei nu avea nimic împotrivă să lucreze cu infractorii. Mai mult decât atât telefoanele au fost special modificate pentru a servi traficului de droguri.

Zone din Hong Kong şi Panama erau folosite pentru scopuri de gen. În jur de 20.000 de handset-uri ale companiei Phantom se află în funcţiune pe glob, jumătate în Australia, iar restul în Cuba, Mexic sau Venezuela. Criptarea are 2 tăişuri se pare şi în momentul în care vrei un telefon prea sigur eşti brusc dubios. E bizar că nici un alt brand de telefoane nu a mai atras strict prin siguranţa sa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×