FBI-ul arestează CEO-ul unei companii care vindea BlackBerry-uri special criptate găştilor de infractori

1.918 ori
<b>FBI-ul arestează CEO-ul unei companii care vindea BlackBerry-uri special criptate găştilor de infractori</b>Uneori device-urile criptate se pot dovedi periculoase, asta dacă ajung pe mâna infractorilor care nu mai pot fi depistați de către autorități. Fix asta s-a întâmplat în SUA acolo unde FBI-ul a arestat de curând CEO-ul unei companii care vindea

Se pare că telefoanele BlackBerry nu sunt preferate doar de şefi de stat sau vedete, ci şi de infractori. Motivul e foarte simplu: extra securitatea pe care o asigură, chiar şi după ce BlackBerry în sine a rămas doar o umbră a companiei de acum 10 ani. Descoperim totuşi că FBI a arestat recent şeful unei companii care vindea BlackBerry-uri către găşti de criminali, deci popularitatea BB-urilor e neştirbită în lumea infractorilor.

Compania în cauză este Phantom Secure, care a ajutat organizaţiile criminale prin furnizarea de terminale mobile. Inclusiv celebrul cartel Sinaloa ar fi apelat la această firmă pentru a le furniza BlackBerry-uri. Nu vă imaginaţi că erau handset-uri standard. Aparent erau modificate de companie încât să dezactiveze funcţiile de bază, precum web browserul sau camera.

Pe lângă BlackBerry-uri erau vizate şi terminalele Android. Era adăugat şi protocolul Pretty Good Privacy pentru convorbiri complet criptate. Agenţi FBI sub acoperire s-au infiltrat în companie, descoperind că CEO-ul companiei nu avea nimic împotrivă să lucreze cu infractorii. Mai mult decât atât telefoanele au fost special modificate pentru a servi traficului de droguri.

Zone din Hong Kong şi Panama erau folosite pentru scopuri de gen. În jur de 20.000 de handset-uri ale companiei Phantom se află în funcţiune pe glob, jumătate în Australia, iar restul în Cuba, Mexic sau Venezuela. Criptarea are 2 tăişuri se pare şi în momentul în care vrei un telefon prea sigur eşti brusc dubios. E bizar că nici un alt brand de telefoane nu a mai atras strict prin siguranţa sa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×