Apple repară un bug al lui Siri care încălca intimitatea utilizatorului; Iată despre ce e vorba

859 ori
<b>Apple repară un bug al lui Siri care încălca intimitatea utilizatorului; Iată despre ce e vorba</b>Suntem informați astăzi de faptul că cei de la Apple au reparat un bug destul de serios al asistentului vritual Siri, acela fiind legat de intimitatea utilizatorilor. Aparent, asistentul vocal putea citi notificările de pe device fără ca utilizatorul

Apple a reacţionat destul de rapid la ultimul mare bug care i-a chinuit iDevice-urile: infamul caracter indian care îţi reseta telefonul şi acum vrea să patchuiasca la fel de rapid şi un bug asociat lui Siri. Acesta încalca intimitatea utilizatorilor permiţând ca notificările acunse să fie citite.

Încă nu e clar de când datează bug-ul şi cum de nu l-a observat nimeni mai rapid, dar un lucru e sigur: utilizatorii îi pot cere lui Siri să citească cu voce tare ce scrie în notificări direct din lockscreen. Şi asta fără a fi nevoie de autentificare şi deblocarea telefonului. Problema a fost dată publicităţii de către MacMagazine, publicaţie din  Brazilia şi a fost descoperită atât în iOS 11.2.6 versiunea stabilă, cât şi în beta-ul iOS 11.3.

Conţinuturile mesajelor din iMessages ascunse nu sunt citite cu voce tare când iPhone-ul este blocat, deci măcar aici avem intimitate. Pe de altă parte mai sunt zeci de alte aplicaţii ale căror notificări pot fi aflate de toată lumea, de la un mail de la bancă, până la o veste personală de la soţie dată pe Whatsapp, sau vreo parolă trimisă de un coleg pe Facebook Messenger.

Cei de la MacRumors au contactat Apple, pentru a afla ce vor face cu privire la acest bug. Compania a recunoscut problema şi a primit un fix cu viitorul update. Cine vrea să scape de necazuri până atunci trebuie să intre în setările notificărilor şi să dezactiveze opţiunea "Show On Lockscreen", pentru aplicaţiile pe care le consideră importante şi secrete. Şi Siri poate fi dezactivată când vine vorba de utilizare când terminalul e blocat.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×