Festivalul de filme pentru telefoane mobile

Autor:  | Publicat în:  Inedit 1.366 ori
<b>Festivalul de filme pentru telefoane mobile</b>Festivalul dedicat filmelor create special pentru suporturi mobile a debutat vineri, 8 iunie la Paris sub numele de Pocket Film Festival. Evenimentul este o dovada in plus ca telefonul mobil devine rapid "al patrulea ecran" din viata noastra, dupa cinema,...

Festivalul dedicat filmelor create special pentru suporturi mobile a debutat vineri, 8 iunie la Paris sub numele de Pocket Film Festival. Evenimentul este o dovada in plus ca telefonul mobil devine rapid "al patrulea ecran" din viata noastra, dupa cinema, televizor si PC.

200 de filme din Japonia, Brazilia, Africa de Sud, Coreea de Sud, China, SUA si multe alte tari au fost prezentate la centrul Pompidou din Paris, impreuna cu o serie de filme frantuzesti. Durata acestor productii variaza intre 1 minut si o ora jumate, genurile alese fiind fictiunea, documentarul, animatiile si clipurile experimentale.

Majoritatea filmelor prezentate aveau acel aer intim si proaspat al filmelor facute de amatori, dar au existat si o serie de productii, opera a unor profesionisti. Conform spuselor lui Laurence Herszberg, organizatorul evenimentului, in ziua de azi este imposibil sa distingem intre un clip filmat cu o camera sau cu un telefon mobil.

Herszberg a mentionat de asemenea faptul ca marile companii de telefonie din Japonia, unde televiziunea mobila este deja un succes, au inceput sa promoveze ringtone-urile video, scurte clipuri care insotesc soneriile telefoanelor. Avand in vedere ca majoritatea companiilor spera sa isi recupereze investitia in retelele 3G, continuturile video destinate terminalelor mobile atrag din ce in mai mult atentia.

Ne indreptam astfel spre productii create de studiouri special pentru aceste platforme. Toate filmele prezente in cadrul festivalului au fost fie facute cu ajutorul unui telefon mobil dotat cu camera, fie cu ajutorul camerelor, fiind apoi modificate pentru a fi vizionate pe ecranele telefoanelor. Publicul a avut sansa de a-si demonstra talentul, avand acces la un studio special destinat editarii filmelor facute cu ajutorul mobilului. Va prezentam mai jos clipul de promovare al festvalului:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×