Firefox Mobile, gata de lansare in 2009?

Autor:  | Publicat în:  Software 1.258 ori
<b>Firefox Mobile, gata de lansare in 2009?</b>Browserul Firefox, in varianta mobila, cunoscut si drept Fennec ar putea fi lansat pana la finalul acestui an, dupa cum afirma chiar echipa care lucreaza la acest software. Fennec va debuta pe Nokia N900, urmand sa fie lansat si pe alte platforme apoi....

Browserul Firefox, in varianta mobila, cunoscut si drept Fennec ar putea fi lansat pana la finalul acestui an, dupa cum afirma chiar echipa care lucreaza la acest software. Fennec va debuta pe Nokia N900, urmand sa fie lansat si pe alte platforme apoi.

Avem de-a face cu un browser open source, care se va sincroniza cu varianta desktop a softului. Toate informatiile de pe browserul desktop sunt criptate si trimise intr-o solutie de tip cloud, stabilindu-se astfel o legatura constanta intre browsere (cel desktop si cel mobil).

Initial, Fennec va fi disponibil pentru download de pe site-ul Mozilla, urmand apoi ca el sa fie disponibil prin Nokia Ovi Store, pentru ca utilizatorii lui N900 sa il poata descarca. Va urma apoi o versiune Windows Mobile si una pentru Google Android, eventual si un Fennec pentru iPhone, daca Apple va fi vreodata de acord, desi sansele sunt mici.

Produsul celor de la Mozilla se afla in proces de dezvoltare de mai bine de un an si jumatate, iar browserul pastreaza majoritatea functiilor variantei desktop, de la browsingul pe baza de tab-uri, la bara de adrese cu rol de motor de cautare, plus add-on-uri specifice variantei mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×