Firewall pentru telefoane, un patent revendicat de Nokia

1.114 ori
<b>Firewall pentru telefoane, un patent revendicat de Nokia</b>Indreptandu-ne tot mai mult spre o lume unde Internetul prin telefonul mobil este ceva obisnuit (mail prin HTML si browsing liber incluse), putem incepe sa ne temem de amenintarile pe care le reprezinta virusii, troienii si toate celelalte programe...

Indreptandu-ne tot mai mult spre o lume unde Internetul prin telefonul mobil este ceva obisnuit (mail prin HTML si browsing liber incluse), putem incepe sa ne temem de amenintarile pe care le reprezinta virusii, troienii si toate celelalte programe marcate drept periculoase.

Nokia s-a "inhamat" la aceasta initiativa, depunand patentul pentru cel mai nou produs al sau: firewall-ul mobil.  Spre deosebire de firewall-urile disponibile pentru PC, programul de la Nokia va fi disponibil doar in retea si va activa anumite puncte de verificare pentru datele ce par suspicioase. Informatia care nu trece de procesul de verificare va fi stearsa, pentru a se evita orice fel de risc de infectare cu virusi sau spyware.

Speram totusi ca acest firewall sa fie destul de flexibil incat sa permita utilizatorilor sa si-l configure dupa bunul plac, fara a fi obligati la anumite setari de catre provider. Astfel de setari default pot bloca activitatea unor programe atat de necesare pentru unii, dar cu siguranta hackerii si creatorii de virusi vor gasi o cale sa treaca de programul de la Nokia.

Avand in vedere ca de abia s-a depus patentul pentru firewall, nu putem vorbi inca de un pret sau de o data de lansare oficiala.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×