Fuziunea Orange - Deutsche Telekom era în plan anul trecut; Iată de ce nu au mers lucrurile

Autor:  | Publicat în:  Orange  Deutsche Telekom 3.104 ori
<b>Fuziunea Orange - Deutsche Telekom era în plan anul trecut; Iată de ce nu au mers lucrurile</b>O veste de-a dreptul senzațională ajunge astăzi în online prin intermediul celor de la Reuters, aceea că Orange ar fi purtat discuții cu Deutsche Telekom pentru o posibilă fuziune. Din păcate afacerea ar fi căzut și asta pentru că cele două părți

Reuters are o ştire bombă legată de piaţa telecom europeană în această săptămână, publicând informaţii conform cărora Orange şi Deutsche Telekom ar fi discutat despre o fuziune anul trecut. Conceptul de gigant franco-german era menit să domine piaţa fragmentată a comunicaţiilor din Europa şi să rivalizeze cu Vodafone.

Negocierile nu au dus la un punct comun, pentru că nemţii au un business prea mare şi era imposibil ca ambele entităţi să aibă cote egale în nou formata companie. Se ajunsese totuşi la discuţii între echipele interne ale operatorilor. Pe de altă parte totul a fost oprit chiar înainte ca o bancă de investiţii să arunce o privire asupra planurilor de fuziune.

Trebuie spus că Deutsche Telekom are o valoare de piaţă de 70 de miliarde de euro, iar Orange de 40 de miliarde de euro. Deocamdată reprezentanţii Orange şi Telekom refuză să comenteze asupra acestor informaţii. Pe de altă parte cele două grupuri nu sunt străine de colaborare, având un joint venture care presupune achiziţii la comun. Totuşi există o suprapunere şi o concurenţă a business-urilor pe piaţa din România, Slovacia şi Polonia.

Publicaţia franceză Le Monde aflase că negocierile s-au purtat între mai şi septembrie 2017, mai ales pe fondul alegerii lui Emmanuel Macron ca preşedinte. Acesta este mai deschis la colaborarea cu companiile din afară şi la business-uri mari, faţă de predecesorul său. Cooperarea franco-germană a fost întărită în ultima vreme, în zona industrială, militară şi bancară, dar la telecom nu se poate încă..

La aflarea acestei informaţii acţiunile ambelor companii au crescut cu câteva procente.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×