ANCOM propune scăderea tarifelor pentru portarea numerelor de telefon; E vorba de sumele practicate între operatori

723 ori
<b>ANCOM propune scăderea tarifelor pentru portarea numerelor de telefon; E vorba de sumele practicate între operatori</b>În ultimul deceniu, portarea a devenit una dintre cele mai importante mutări făcute de către ANCOM și operatori pe piața telecom de la noi, astfel că orice veste ce ține de acest element ne atrage atenția. Astăzi descoperim faptul că se dorește

Cum portarea este una dintre cele mai importante mutări făcute în ultimul deceniu de către ANCOM și operatorii telecom, ne interesează orice decizie sau sugestie cu privire la măsură. O propunere proaspăt apărută în peisaj sugerează ca operatorii să scadă tarifele pe care le practică între ei pentru fiecare portare.

E vorba despre tarifele pe care furnizorul acceptor al serviciului le datorează furnizorului donor pentru fiecare număr acceptat. Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM a declarat într-un comunicat că volumul de numere portate naţional în ultimii ani este semnificativ (4.2 milioane numere). În plus tarifele practicate acum au fost stabilite în 2010, deci e nevoie de o revizuire.

Propunerea oficială este de a scădea cu 44% tariful pentru fiecare număr fix portat. Astfel se ajunge de la 7.8 euro la maxim 4.4 euro, iar fiecare număr mobil portat va avea asociat un tarif de 1.9 euro în loc de 5.6 euro. Reducerea acestor costuri ar putea stimula operatorii să lanseze oferte mai atractive pentru a atrage sau păstra clienţii. Observaţii cu privire la această propunere vor fi primite de către ANCOM până pe 22 februarie.

Nivelul maxim al tarifelor a fost stabilit de Autoritate prin analiză comparativă de tip benchmark, folosind informaţii colectate de la 25 din cele 37 de ţări membre ale Grupului Reglementatorilor Independenţi. Tariful de 4.4 euro propus pentru portarea numerelor geografice, a numerelor independent de locaţie şi a numerelor non geografice a fost stabilit după analizarea sumelor practicate în Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Grecia, Austria, Bulgaria, Cehia şi alte naţiuni din zonă.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×