Cei mai mari investitori în cercetare şi dezvoltare din telecom, IT şi software au fost anunţaţi; Iată topul realizat de UE

939 ori
<b>Cei mai mari investitori în cercetare şi dezvoltare din telecom, IT şi software au fost anunţaţi; Iată topul realizat de UE</b>Finalul de an aduce și un top al celor mai mari investitori în cercetare și dezvoltare din telecom, IT și software, top pus la cale chiar de către Comisia Europeană. Aici vom întâlni numeroase nume cunoscute nouă în domeniul smartphone

Ca la fiecare final de an, se fac topuri cu privire la terminale mobile, producători de telefoane, operatori telecom şi altele de gen. Există totuşi şi topuri realizate de organisme internaţionale, cum este spre exemplu cel mai nou EU R&D Scoreboard, topul realizat de Uniunea Europeană cu privire la cei mai mari investitori în cercetare şi dezvoltare.

Top R&D

Acest clasament acoperă perioada 2016-2017 şi include companii din 43 de ţări, care au investit cel puţin 24 de milioane de euro în ultima vreme pe R&D. Suma totală este de 741.6 miliarde de euro, acoperind 90% din finanţările din domeniu la nivel global. 2500 de companii au fost luate în calcul, iar 567 provin din cadrul UE. Cum pe noi ne interesează fix domeniul telecom, IT şi software, am descoperit următorul clasament în această zonă:

 1. Google
 2. Microsoft
 3. Samsung
 4. Intel
 5. Huawei
 6. Apple
 7. Oracle
 8. Cisco
 9. Facebook
 10. Bosch
 11. Siemens
 12. Nokia
 13. Qualcomm
 14. Panasonic
 15. Sony
 16. Ericsson
 17. SAP
 18. LG

Dacă mă întrebaţi pe mine, aş fi crezut că Apple va fi mai sus în acest top, dar oarecum mă aşteptam ca Google şi Microsoft să fie în top 3. E lesne de înţeles spre ce zone au mers investiţiile lor în R&D şi mă gândesc în special la AI şi deep learning, dar şi cloud. Mi se pare absolut şocant că Amazon nu apare în acest top 18, având în vedere salturile pe care le-au făcut în ultimii ani şi cât de bine se vând tabletele şi e-readerele lor. Faptul că Bezos, CEO-ul e cel mai bogat om din lume e un indicator clar de succes.

Ca o curiozitate, pe locul întâi absolut se află Volkswagen, din toate industriile, iar dacă discutăm strict despre producători de telefoane, clasamentul arată astfel:

 1. Samsung
 2. Huawei
 3. Apple
 4. Sony
 5. LG

În ultimii ani diferite topuri îi dădeau pe cei de la Huawei pe primul loc la cantitatea de brevete obţinute şi asta se vede şi aici. Samsung rămâne totuşi un colos, iar Apple nu putea lipsi. Sony are probabil grosul brevetelor legate de optică, iar LG a pariat mai mult pe AI şi OLED în ultima vreme, inclusiv printr-un proiect în tandem cu Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×