Gartner: În 2012 vor crește vânzârile de PC, deși vorbim de era post-PC

Autor:  | Publicat în:  Statistici PC-uri 862 ori
<b>Gartner: În 2012 vor crește vânzârile de PC, deși vorbim de era post-PC</b>Gartner a furnizat o statistică interesantă. Se spune mereu că PC-urile vor cădea sau cel puțin ajung pe o pantă descendentă datorită tabletelor și smartphone-urilor. Uite că nici în 2012 nu se întâmplă așa și Gartner estimează o...

Gartner a furnizat o statistică interesantă. Se spune mereu că PC-urile vor cădea sau cel puțin ajung pe o pantă descendentă datorită tabletelor și smartphone-urilor. Uite că nici în 2012 nu se întâmplă așa și Gartner estimează o creștere de 4%, una destul de mare ținând cont de volumul pieței.

O serie de date statistice interesante:

- 350 milioane unități comercializate anual în 2010 și 2011;
- 368 milioane unități - estimarea pentru 2012 cu creștere de 4%.

Această creștere este controversată, mai ales că se spune mereu că vom intra în era post-PC în care tabletele și telefoanele vor prelua o parte din sarcinile ce înainte erau efectuate exclusiv cu un calculator. în 2010, creșterea a fost de peste 13% pentru vânzările de calculatoare, dar vine greu de crezut că se va mai reuși vreodată o astfel de valoare, în 2012 se pune mare preț pe portabilitate. Poate că ultrabook-urile în care Intel investește destul de mult vor ajunge a fi mai ieftine și achiziționate în masă.

Gartner pune procentul de 4.4% pe zonele emergente care vor impulsiona vânzările pe anul în curs. Adevărul este că tehnologia a devenit din ce în ce mai ofertantă ca și preț. Tabletele rămân un device care însoțește calculatorul și nu-l elimină din ecosistemul tech.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×