Trimestrul 2 al anului 2016 nu aduce o creştere clară în zona smartphone, rezultând un prim semestru stagnant

828 ori
<b>Trimestrul 2 al anului 2016 nu aduce o creştere clară în zona smartphone, rezultând un prim semestru stagnant</b>Un nou studiu marca IDC ne aduce astăzi informații interesante referitoare la evoluția vânzărilor de smartphone-uri în trimestrul cu numărul 2 al acestui an. Descoperim că nu este vorba despre o creștere clară în acest segment, și asta pentru că

Nu doar piaţa tabletelor e în derivă, cea smartphone pare a se fi plafonat de asemenea, stagnând la capitolul vânzări în primele 6 luni ale acestui an. Astfel, după un prim trimestru fără creştere clară, trimestrul 2 ar fi aduce o creştere minoră, conform rezultatelor studiului IDC.

Vanzari smartphone-uri

International Data Corporation (IDC) a publicat raportul său trimestrial cu privire la telefoanele mobile, ce indică faptul că producătorii de handseturi au livrat un total de 343.3 milioane de smartphone-uri la nivel global în trimestrul 2. Creşterea e minoră faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de doar 0.3%, deci neglijabilă. Vestea bună e că trimestrul 2 a adus o creştere cu 3.1% a livrărilor fata de trimestrul 1, cand erau doar 333.1  milioane de modele.

Topul 5 al celor mai mari producători a rămas neschimbat fata perioada precedentă, cu Samsung pe primul loc şi câştigând cota de piaţă faţă de anul trecut (22.4% faţă de 21.3%), datorită seriei Galaxy S7. Samsung a livrat 77 milioane de handseturi în ultimele 3 luni, iar pe locul 2 se află Apple, cu 40.4 milioane de modele şi cota de 11.8%, în scădere faţă de cea de 13.9% de anul trecut.

Pe 3 se află Huawei, cu 32.1 milioane modele şi cota de 9.4%, iar pe 4 e Oppo, cu 22.6 milioane de unităţi şi 6.6% cotă. Plutonul e încheiat de Vivo, cu 16.4 milioane de telefoane şi cota de 4.8%. Oppo are atuul unui marketing foarte agresiv în 2016, în vreme ce Vivo e foarte popular în Asia, având şi vedete locale ca imagine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×