Gata de liga greilor: noul senzor de imagine CMOS de la Sony include DRAM şi suportă captură super slow motion (1000 FPS)

2.990 ori
<b>Gata de liga greilor: noul senzor de imagine CMOS de la Sony include DRAM şi suportă captură super slow motion (1000 FPS)</b>Japonezii de la Sony tocmai ce au dezvăluit astăzi primul senzor foto CMOS capabil de captură video super slow-motion la un incredibil framerate de 1000 fps. Acest nou modul este primul senzor de tip triple layer stacked CMOS ce permite realizarea

Cred că vom vedea cele mai tari cadre de la următorul Super Bowl filmate cu un telefon probabil, pentru că Sony mai nou are un senzor CMOS capabil de captură super slow motion la 1000 FPS. Japonezii au dezvăluit primul senzor de imagine triple layer stacked CMOS.

Sony CMOS

Până acum se folosea o abordare dual layer stacked, iar noua versiune ne aduce un senzor 3 layer ce măsoară 1/2.3 inch şi oferă o rezoluţie de 21.2 megapixeli. E adăugat şi DRAM de această dată, pe lângă layer-ul de optică şi cel de procesare. Datorită prezenţei DRAM-ului e posibila creşterea vitezei de citire a datelor, dar şi captura obiectelor în mişcare cu minimă distorsionare.

Sony CMOS

Filmarea la 1000 FPS suportată de acest senzor se poate realiza la rezoluţie Full HD şi e oferită şi captură video 4K la 60 FPS. Mai jos aveţi şi un demo, care arata pur şi simplu fantastic şi face să pară captura slow motion de pe cele mai noi modele iPhone, Sony sau Google Pixel drept o înregistrare învechită cu un telefon cu clapetă. Noul chip e capabil să citească imagini de 19.3 milioane de pixeli în 1/120 secunde, de 4 ori mai rapid decât pe Sony IMX318.

Nu avem informaţii despre când va începe producţia noului senzor, dar totul sună foarte promiţător în acest moment.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×