Gigantii ureaza bun venit "marului": Apple acum pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.350 ori
<b>Gigantii ureaza bun venit "marului": Apple acum pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane</b>Apple si-a facut intrarea triumfala in topul producatorilor de telefoane mobile, pozitionandu-se direct pe locul 4 si asta dupa doar 3 ani de existenta a lui iPhone. Aceasta performanta a fost data publicitatii recent de catre IDC, care a publicat...

Apple si-a facut intrarea triumfala in topul producatorilor de telefoane mobile, pozitionandu-se direct pe locul 4 si asta dupa doar 3 ani de existenta a lui iPhone. Aceasta performanta a fost data publicitatii recent de catre IDC, care a publicat vanzarile de handseturi corespunzatoare marilor branduri.

Cunoscuta pana acum 3 ani doar pentru iPod-uri si MacBook-uri, compania din Cupertino a ajuns la performanta de a vinde in jur de 14.1 milioane de modele iPhone in fiecare trimestru, conform datelor IDC. Aceasta cifra de vanzari plaseaza compania pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane, in spatele unor nume mari precum Nokia, Samsung si LG.

Cu aceasta ocazie, Apple a depasit inca o data RIM, producatorul de BlackBerry-uri avand de suferit din nou din cauza lipsei de inovatii din ultimul an. Aceleasi cifre oferite de IDC mai indica si faptul ca Sony Ericsson a parasit top 5-ul, pentru prima oara din 2004, de cand IDC monitorizeaza cei mai importanti producatori de telefoane.

Nu doar Sony Ericsson a avut de suferit, ci si liderul topului, Nokia, a carui cota de piata a scazut de la 36.5% la 32.4%. Aceste cifre se aplica pe trimestrul 3 al acestui an, iar comparatia se realizeaza cu perioada similara a anului trecut. Si LG s-a confruntat cu o scadere de cota, de la 10.6% la 8.3%, la nivel global.

In timp ce marile companii pierd cota de piata, aflam ca valoarea segmentului telecom a crescut cu 14.6% in trimestrul 3 al lui 2010. Mai multe detalii despre performerii ultimelor 3 luni aflati de la IDC, unde veti gasi si cifrele de vanzari ale fiecarui producator.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×