Gionee pregăteşte un telefon business cunoscut ca M6 şi dotat cu un chip special pentru extra securitate

1.130 ori
<b>Gionee pregăteşte un telefon business cunoscut ca M6 şi dotat cu un chip special pentru extra securitate</b>Chiar acum câteva zile agenția chineză TENAA certifica smartphone-ul Gionee Marathon M6 - telefon ce se anunță a fi un battery-phone cu adevărat interesant. Astăzi descoperim că device-ul va fi mai mult decât atât, urmând a beneficia și de un chip special

Gionee Maraton M6 primea recent certificarea TENAA şi se anunţa a fi un battery phone tare interesant, cu potenţialul de a ajunge la noi în ţara sub forma lui Allview P9 Energy. Azi identitatea sa devine ceva mai complexă, pentru că am aflat că acesta va fi un telefon business, cu un chip special la bord pentru securitate.

Gionee Marathon M6

Pe acesta îl vedeţi în imaginea de mai sus şi e cunoscut ca un soi de "cutie neagră", dacă îi putem spune aşa. E vorba despre un chip care se ocupă de criptare şi protejează informaţiile importante, izolându-le de software-ul terminalului. Abordarea e diferită faţă de alte terminale mainstream, care optează pentru criptare şi protecţie software, oferind astfel loc pentru exploit-uri.

Îmi vine în minte aici şi faptul că Apple iPhone spre exemplu stochează datele legate de amprente pe un chip special, iar Gionee a adoptat o abordare similară. Vicepreşedintele companiei a confirmat prezența acestui chip criptat pe M6, plasat aproape de chipsetul de bază. Întreaga criptare se petrece la interior şi procedeul nu poate fi deturnat.

Se anunţă un posibil Allview P9 Energy tare interesant.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×