Google Assistant versus Siri într-un test de viteză şi acurateţe marca Marques Brownlee (Video)

1.456 ori
<b>Google Assistant versus Siri într-un test de viteză şi acurateţe marca Marques Brownlee (Video)</b>Este vremea ca astăzi să privim asupra unui test de tip versus între Google Assistant și Siri - doi asistenți virtuali ce la prima vedere par a se lupta de la egal la egal. Testul comparativ ne este prezentat chiar de către Marquees Brownlee, celebrul

Unul dintre cei mai populari YouTuberi când vine vorba de previewuri şi reviewuri de telefoane, Marques Brownlee a pus la duel astăzi cei mai populari asistenţi personali de pe mobil, adică Siri şi Google Assistant. Testul e realizat mai jos şi implică câteva sarcini de bază, dar şi comenzi ceva mai complexe.

Siri debuta în 2011, dar Google Assistant a fost lansat recent, ca o variantă evoluată a lui Google Now şi a asistentului marelui G din Android. Totul începe cu o simplă întrebare legată de vreme, la care ambii asistenţi răspund la fel de rapid, doar că serviciul Google oferă mai multe detalii la nivel de răspuns vocal. Calculul matematic e realizat la fel de rapid, iar ambii asistenţi sunt capabili să deschidă prin comandă vocală aplicaţii, precum Instagram, Twitter, Spotify și multe altele.

Setarea de remindere se face la fel de rapid, iar când vine vorba de acţiuni, Siri plusează faţă de Google Assistant afişând şi un grafic cu evoluţia preţurilor acţiunilor Tesla. E interesant că acolo unde Siri nu ştie să răspundă, spre exemplu la o întrebare legată de preşedintele SUA, asistentul va căuta informaţia pe web, pe Google sau Bing.

Google Assistant a răspuns totuşi imediat legat de Barack Obama. Soluţia Google înţelege şi mai bine contextul, astfel că dacă pui o întrebare despre Obama şi apoi spui "cât de înalt e el?", Google o să stie despre care "el" e vorba, dar Siri nu. Pe de altă parte, când întrebi scorul de la un meci, Siri îţi dă un întreg tabel cu date, în vreme ce Google îţi spune doar scorul.

Lui Google îi place să dea multe detalii la nivel vocal, în vreme ce întrebată o definiţie, Siri afişează doar o trimitere la Wikipedia (ce este o mitocondrie?). Mi se pare interesant şi că dacă întrebi legat de populaţia Nepal-ului, o să primeşti cifre diferite de la ambii asistenţi. La final s-a trecut şi la amuzament, ambii asistenţi fiind pusi sa zica glume sau jocuri de cuvinte.

Google Assistant a fost mai spontan, dar uneori Siri a afişat ce glume a găsit online. Concluzia e că Google a fost superior, când vine vorba de aspectul conversaţional, de afişarea de detalii contextuale şi de citirea vocală a ceea ce scrie pe ecran. 1 0 pentru Google. Siri e mai detaliată la nivel grafic, de cifre, acțiuni, statistici și cam atât. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×