TP-Link Neffos C5 Max: Cameră fără pretenţii, în afară de selfie şi unele prim planuri

1.043 ori
<b>TP-Link Neffos C5 Max: Cameră fără pretenţii, în afară de selfie şi unele prim planuri</b>TP-Link Neffos C5 Max se prezentă din start cu un pachet de bază când vine vorba de camere, setup-ul standard cu camera principală de 13 MP şi frontală de 5 MP. Cea principală are deschidere F/2.0 şi blitz dual LED, iar cea frontală are lentila wide angle

TP-Link Neffos C5 Max se prezentă din start cu un pachet de bază când vine vorba de camere, setup-ul standard cu camera principală de 13 MP şi frontală de 5 MP. Cea principală are deschidere F/2.0 şi blitz dual LED, iar cea frontală are lentilă wide angle de 85 de grade.

Aplicaţia Camera porneşte cam greu, dar măcar aduce o interfaţă originală. Viteza de focalizare e OK, iar zoomul e fluid, dar realizarea capturilor e cu siguranţă lentă. Cu un swipe în sus declanşăm opţiuni că Timer, Time Stamp, Smile sau Gesture Capture, plus rezoluţia (13 MP la 4:3 sau 6 MP la 16:9). Modurile de captură oferite aici sunt Normal, Food, HDR, Intelligent, Scenery şi Beauty, dar şi Panorama.

Interfata camera TP-Link Neffos C5 Max

Avem sub-opțiuni pentru toate, ca un soi de filtre şi primim şi efecte. Totuşi numărul de funcţii nu impresionează deosebit. Galeria a inclus şi capturi la interior, nu doar la exterior, iar aici am remarcat o jenă la focalizare, care durează un pic mai mult decât ar trebui. Atunci când am reuşit să focalizăm pe prim planuri totuşi, ele au arătat foarte bine, precum acei burgeri spre exemplu.

Testul de zoom în a avut rezultate mixte, iar HDR-ul acela cu logo Cinema City a ieşit bine. Şi selfie-urile au fost bune la claritate, colorit şi textura fetei. Există totuşi ceva probleme cu focalizarea şi luminozitatea, la capturile la exterior. Am avut detalii OK la captura landscape şi prim planuri bune cu flori, după multiple tentative de a le realiza.

Câteva ciudăţenii de expunere şi zone blurate ale fotografiilor nu lipsesc. Panorama are o rezoluţie foarte modestă, de 2856 x 568 pixeli şi e şi puţin arsă. Dynamic range-ul a avut şi el probleme în fundalurile fotografiilor şi în afară de selfie şi unele prim planuri nu suntem impresionaţi. Acest model se clasează sub un Vernee Thor sau UMi Max spre exemplu.

La captura low light am avut imagini neclare, întunecate, halouri mari ale luminilor stradale şi un efect de ghosting neplăcut. Imaginile au fost cam palide, dar monumentele şi clădirile au avut texturi OK. Şi blitzul a fost bun, dar a albit prea mult imaginea. Am avut şi o tentă mov în zona superioară a imaginii şi per total captura foto nocturnă nu a impresionat.

Filmarea cu TP-Link Neffos C5 Max a fost de tip 3GPP, la rezoluţie Full HD şi 30 FPS, plus bitrate de 17 Mbps. Microfonul a fost OK, dar imaginea a suferit de refocalizare, a fost tremurată şi am avut şi pierderi de detalii la zoom. Claritatea a fost bună şi am avut şi unele probleme cu expunerea, dar culorile au fost realiste.

Subliniez din nou calitatea microfonului, iar trecând la lucruri mai puţin plăcute, stabilizarea digitală a fost slabă, iar refocalizarea enervantă. În condiţii low light am avut frame rate de 16 FPS şi bitrate de 9 Mbps, deci destul de slab la ambele capitole. Captură a fost tremurată, zoomul sacadat şi am avut şi halouri mari la iluminarea stradală.

Imaginile au fost cam înceţoşate, deci putem uita de filmarea nocturnă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×