Google I/O 2015: Google prezintă Android M, oferă o privire asupra funcţiilor sale - Doze, Chrome în tandem cu aplicații, Android Pay și permisiuni mai avansate

1.380 ori
<b>Google I/O 2015: Google prezintă Android M, oferă o privire asupra funcţiilor sale - Doze, Chrome în tandem cu aplicații, Android Pay și permisiuni mai avansate</b>Cu c&acirc;teva ore &icirc;n urmă a debutat inspirationala conferinţa Google, care a marcat deschiderea lui Google I/O 2015. Conferinţa s-a prelungit pe parcursul a aproape 3 ore, dar lucrul cel mai aşteptat a fost anunţarea lui Android M. Lui i s-au...

Cu câteva ore în urmă a debutat inspirationala conferinţa Google, care a marcat deschiderea lui Google I/O 2015. Conferinţa s-a prelungit pe parcursul a aproape 3 ore, dar lucrul cel mai aşteptat a fost anunţarea lui Android M. Lui i s-au dedicat aproximativ 10-15 minute, ocazie cu care nu am aflat totuşi numele său final.

Aflaţi din start că noul Android este o revenire la rădăcini, o întoarcere către miezul experienţei Android, începând cu corectarea problemelor. Aparent peste o mie de buguri şi probleme din Lollipop au fost rezolvate aici. Am descoperit şi că Android M Developer Preview va sosi pe Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 şi Nexus Player chiar azi. Printre noutăţi se număra suportul USB Type C, dar şi suport pentru încărcarea unui alt terminal.

Doze

Controlul pentru volum acustic a fost simplificat, iar selectarea de text se face acum folosind un toolbar special clibpoard. A fost implementat şi un nou mod de economisire a bateriei, prin funcţia Doze, care ar dubla durata de funcţionare în standby a unui device ca Nexus 9. Doze este un fel de mod sleep activ, amintind de cel din Windows 8. El va permite să primiţi în continuare alertele vitale, precum alarme sau notificări cu prioritate mare.

permisiuni mai avansate

Tot Android M schimbă şi modul în care sunt cerute permisiunile de către aplicaţii, astfel că atunci când folosiţi o anumită funcţie într-o aplicaţie vi se va cere permisiunea şi nu atunci când instalaţi softul. Android M aduce şi suport nativ pentru scanner de amprente, dar şi o integrare a lui Chrome cu diferite aplicaţii, precum Pinterest, prin deschiderea de noi taburi direct din aplicatie in browser.

Android Pay

Android Pay a fost şi el menţionat pe listă şi se pare ca pe viitor nu vom mai avea acea fereastră care ne pune să alegem o aplicaţie cu care să deschidem un clip, melodie etc. Cum vi se pare  Android M la prima vedere? Remarcaţi că nu s-a spus nimic despre camera sau design aici.

Puteți urmări anunțarea lui Android M în reluare, aici (min. 50):

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×