Google I/O 2016: Xiaomi Mi Box vine cu Android TV și oferă suport pentru playback video 4K la 60fps

1.254 ori
<b>Google I/O 2016: Xiaomi Mi Box vine cu Android TV și oferă suport pentru playback video 4K la 60fps</b>Am aflat încă de acum câteva zile despre planurile Xiaomi de a lansa un produs în cadrul Google I/O 2016, fiind vorba despre un set TV Box. Acesta a fost dezvăluit sub denumirea de Xiaomi Mi Box, iar ca feature principal avem aici suportul pentru playback

Android TV a fost un alt subiect dezbătut în prima zi de Google I/O 2016, fiind anunțate atât noi device-uri, dar și parteneriate încheiate cu producători hardware. Descoperim astfel că Sony vine cu o nouă gamă de televizoare BRAVIA cu Android TV la bord, în timp ce Sharp decide să lanseze un set top box denumit Net Player alături de aceeași platformă software. Un asemenea dispozitiv este anunțat și de către Xiaomi.

Produsul se numește Xiaomi Mi Box, iar ca principal feature avem suportul pentru playback video la rezoluție 4K Ultra HD (60fps). După cum probabil știți, compania chineză a mai lansat în trecut dispozitive similare, un exemplu fiind modelul Mi Box Mini. Din păcate acesta suporta doar playback video FHD, iar lansarea sa a fost mai degrabă una pe plan local în China.

Acum, Mi Box va sosi în SUA foarte curând, prețul urmând a fi desigur unul accesibil. Datorită tehnologiei Google Cast oferite la pachet, putem distribui conținut către televizor direct de pe smartphone-ul sau tableta noastră ce rulează sistemul de operare iOS, respectiv Android. 

La pachet cu acest dispozitiv va fi oferită și o telecomandă Bluetooth cu suport pentru comenzi vocale. Pasionații de jocuri video vor putea achiziționa mai apoi și un gamepad dedicat. Printre specificațiile sale tehnice avem un procesor quad-core Cortex-A53, un chip grafic Mali-450, 2 GB memorie RAM DDR3 și 8 GB spațiu intern de stocare. Vom putea atașa și un hard extern via USB pentru a mări spațiul de stocare. 

Porturi și conectivitate Xiaomi Mi Box:

  • 1x HDMI 2.0
  • 1x USB 2.0
  • 1x jack audio 3.5
  • 1x port încărcare
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth 4.0

Tot din cadrul discuțiilor pe tema Android TV, aflăm că pentru Europa, Google a pregătit parteneriate cu firmele Beko, Grundig și Vestel - acestea urmând a lansa pe piață televizoare cu Android TV la bord. Google Cast se va regăsi totodată integrat din această vară și pe televizoarele de nouă generație Toshiba, și Philips.

Cât despre Chromecast, în cadrul evenimentului Keynote s-a dezvăluit că până la ora actuală au fost comercializate nici mai mult, nici mai puțin de 25 milioane device-uri la nivel global. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×