Google I/O 2016: Android N primeşte noi funcţii, lansare în vară; Avem multitasking nou, funcţie Clear All şi update-uri mai discrete

2.278 ori
<b>Google I/O 2016: Android N primeşte noi funcţii, lansare în vară; Avem multitasking nou, funcţie Clear All şi update-uri mai discrete</b>Discuțiile despre Android N nu puteau lipsi din cadrul evenimentului Keynote Google I/0 2016, și aflăm astfel detalii interesante despre noua versiune OS. În primul și în primul rând ni se dezvăluie că noul release va debuta oficial chiar în această vară

Sunt câteva lucruri de bun simţ pe care Google le-a implementat în Android N şi pe care le aşteptăm cu nerăbdare în Androidul stock. Printre ele se număra o opţiune Clear All pentru zona de multitasking, dar şi o bootare mai rapidă, fără acea fereastră cu "Android apps starting" după un update.

Am aflat şi că feedbackul pentru Android N a fost pozitiv după 2 versiuni Developer Preview, iar azi Google a făcut public şi primul beta stabil. Noul release va debuta la vară şi încă nu avem numele său de cod, Google reamintindu-ne că acceptă sugestii pe un site dedicat. Acelaşi Android N aduce şi un API grafic Vulkan, care oferă o grafică mai arătoasă şi eficientă mai bună în jocuri.

Compilerul din noul Android e mai rapid cu până la 75% şi reduce şi spaţiul necesar pentru instalarea de aplicaţii. După cum ştiam deja, multitaskingul presupune acum split screen, astfel că putem să vedem un clip video legat de gătit şi să luăm notiţe simultan pentru reţetă. Va exista şi un mod Picture în Picture, care ne va permite să vedem un clip video într-un colţ al ecranului, în vreme ce facem altceva pe terminal (telefon, televizor, tabletă).

Notificările primesc opţiunea de Quick Reply la mesaje direct din zona de notificări, fără a deschide aplicaţia sau ieşi din cea curentă. Google a menţionat şi că emoji-uri de tip Unicode 9 sunt incluse acum, cu diferite tonalităţi ale pielii şi un look mai uman. „N” primeşte şi un mod VR, ca parte din iniţiativă Daydream, care va aduce realitatea virtuală pe telefoane high end la toamnă, cu aplicaţii, hardware şi jocuri dedicate.

În mare Android N aduce peste 250 de funcţii noi şi upgrade-uri faţă de predecesor şi un aspect interesant e că pe viitor actualizările software aduse lui Android N se vor face în fundal, discret. Inspiraţia vine de la Chrome, Chrome OS şi Chromebookuri. Dispar practic ferestrele "Android is upgrading". Doze 2.0, un eventual 3D Touch şi alte funcţii similare vor fi detaliate în zilele următoare la I/O.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×