Google I/O 2016: Google anunţă Daydream, platforma VR proprie, la pachet cu un headset şi joystick prototip

1.056 ori
<b>Google I/O 2016: Google anunţă Daydream, platforma VR proprie, la pachet cu un headset şi joystick prototip</b>Zvonurile din ultima vreme ce indicau lansarea lui Android VR s-au adeverit astăzi la sesiunea keynote din cadrul Google I/O 2016, eveniment în care a fost prezentată platforma VR Daydream. Aceasta din urmă va fi construită pe baza lui Android N, și va

Speculaţii despre un aşa numit Android VR au apărut în ultimele zile şi s-au materializat sub forma lui Daydream azi la I/O 2016. Google Daydream este o platformă VR construită pe baza lui Android N.

Primele telefoane cu suport Daydream şi headseat-uri VR compatibile, dar şi joystickuri vor fi lansate în această toamnă. Daydream acoperă atât hardware, cât şi software şi este un fel de mega-succesor pentru Cardboard. Google a prezentat şi un headset reference design şi un joystick tot cu rol de prototip. Spre deosebire de Cardboard, acest sistem e suportat doar de terminalele high end, cu anumiţi senzori şi ecrane de top.

Android N aduce şi suport pentru un aşa numit Android VR Mode, care face optimizări pentru consumul de conţinut şi aplicaţii în realitate virtuală. Avem şi un ecosistem special, un fel de Play VR şi variante dedicate pentru YouTube, Street View, Play Movies si Google Photos. Pe viitor vom vedea şi astfel de versiuni VR pentru Netflix, jocuri Ubisoft şi EA.

Lista de parteneri hardware pentru Daydream include Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, ASUS şi Alcatel, care vor produce telefoane compatibile. Google pregăteşte un headset VR propriu şi un controller din ce am văzut, iar joystickul seamănă cu conceptul unui Nintendo Wiimote simplificat. Designul headsetului aduce multe de tot cu un Samsung Gear VR.

Acum mingea e în teritoriul iOS, care trebuie să se mişte rapid în zona VR, sau rămâne în urmă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×