Google învaţă AI-ul să vadă imaginile cum o fac oamenii, să nu fie uşor de păcălit

1.001 ori
<b>Google învaţă AI-ul să vadă imaginile cum o fac oamenii, să nu fie uşor de păcălit</b>Google pare a-i fi pus gând rău testului Turing, pentru că mai nou învaţă AI-ul să păcălească inteligenţa umană şi să înveţe din greşelile noastre. Până acum era uşor să păcălim roboţi şi AI să creadă că un obiect e acolo când nu e, dar la oameni e ceva m

Google pare a-i fi pus gând rău testului Turing, pentru că mai nou învaţă AI-ul să păcălească inteligenţa umană şi să înveţe din greşelile noastre. Până acum era uşor să păcălim roboţi şi AI să creadă că un obiect e acolo când nu e, dar la oameni e ceva mai greu.

Google a studiat creierul uman şi reţele neurale simultan, încercând să găsească o modalitate de a le emula. Reţelele neurale au fost create la urma urmei folosind creierul uman ca punct de pornire şi inspiraţie. Ideea e următoarea acum: ceea ce nu păcăleşte o persoană nu ar trebui să poată păcăli un AI. E foarte important acest lucru, pentru că un şofer de Tesla a fost decapitat deoarece sistemul Autopilot n-a reușit să deosebescă fundalul foarte luminos de partea laterală albă a unui camion.

Anul trecut cercetătorii de la MIT au reuşit să păcălească un AI Google încât să creadă că vede o puşcă, deşi în imagine era o ţestoasă.

O echipă de cercetători de la Google a publicat o nouă lucrare, în care indică modul în care se poate păcăli Computer Vision, dar şi elementul uman. Practic sunt subliniate toate metodele folosite pentru a păcăli AI-ul să categorisească greşit o imagine şi care nu funcţionează la oameni. Anul trecut cercetătorii de la MIT au reuşit să păcălească un AI Google încât să creadă că vede o puşcă, deşi în imagine era o ţestoasă.

Pentru a face o pisică să fie văzută ca un câine, cercetătorii au dat zoom in şi au modificat unele detalii, precum alungirea botului şi mărimea urechilor.

Problema nu e neapărat la nivel de AI Google, ci mai degrabă la computerele folosite. Acestea nu au "ochi" ca oamenii şi ele nu "văd" lumea, ci doar procesează informaţie. Google vrea să înţeleagă cum reuşesc oamenii să îşi dea seama de manipularea imaginilor şi să emuleze asta pe AI. Pentru a face o pisică să fie văzută ca un câine, cercetătorii au dat zoom in şi au modificat unele detalii, precum alungirea botului şi mărimea urechilor.

Google învaţă AI-ul să vadă imaginile cum fac oamenii, fără să fie uşor de păcălit

Practic o imagine de gen poate păcăli un om, dar doar pentru câteva secunde. În acest moment fiinţele umane rămân cele mai bune la recunoscut imagini, lucru care trebuie translatat urgent în lumea AI dacă vrem soluţii de şofat automat bune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×