Google lansează un centru de cercetare a AI-ului în China

923 ori
<b>Google lansează un centru de cercetare a AI-ului în China</b>Pe final de an cei de la Google fac un pas mare în domeniul de cercetare al inteligenței artificiale, în acest sens fiind ridicat un centru tocmai în China. Aici marele G va căuta și dezvolta soluții prin care AI-ul să evolueze

Google face un pas spre colaborarea cu China printr-o nouă iniţiativă, una care implică un centru de cercetare a inteligenţei artificiale. Acesta se va deschide pe teritoriu chinez şi este primul de genul din Asia.

Anunţul a venit din partea lui Fei-Fei Ling, un profesor şi şef în secţiunea Google Cloud AI şi Machine Learning. Scopul noului centru este de a îmbunătăţi tehnologiile AI prin cercetare şi dezvoltare, cu ajutorul celor mai bine cotaţi ingineri Google din China. Rezultatul va fi un pol de research similar cu cele din New York, Toronto, Londra şi Zurich. Google AI China Center va avea aceleaşi ţinte şi obiective precum celelalte centre.

China are unii dintre cei mai mari experţi în AI de pe glob, iar 43% dintre conţinuturile din publicaţiile de top despre acest subiect sunt realizate de autori chinezi. Cifrele sunt din 2015, deci ar putea fi şi mai mari acum. Această evoluţie vine după ani întregi de workshop-uri şi evenimente axate pe machine learning, deep learning şi tehnologiile aferente.

Fei-Fei Ling a subliniat clasificarea automată a imaginilor din aplicaţiile foto drept una dintre realizările la nivel de AI, dar şi adoptarea unui limbaj natural pentru asistenţii virtuali. Centrul din China se va deschide la Beijing şi va concentra tot talentul software din zonă. Va fi interesant de văzut dacă Google va colabora cu Huawei sau vor concura, având în vedere că şi producătorul chinez a investit mult în cercetarea inteligenţei artificiale în ultimul an. Dovada stă NPU-ul procesorului sau Kirin 970 şi funcţionalităţile aferente.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×