Google foloseşte AI-ul pentru a prezice bolile de inimă prin scanarea oculară

790 ori
<b>Google foloseşte AI-ul pentru a prezice bolile de inimă prin scanarea oculară</b>Era de așteptat ca Inteligența Artificială (AI-ul) să își facă apariția și în domeniul medical, acolo unde Google au planuri mărețe se pare. Un test realizat de către marele G de curând se folosește de acest AI pentru a prezice bolile la inimă

Ca o persoană care are o rudă apropiată bolnavă de inimă ştiu că analiza "fund de ochi" e foarte importantă pentru a afla cum evoluează vitalul organ. Ca atare nu ne miră să aflăm că Google şi-a folosit tehnologia pe bază de AI pentru a crea o modalitate prin care scanările oculare vor prezice afecţiunea cardiacă de care suferă o persoană.

Google AI

O lucrare publicată în jurnalul de inginerie biomedicală indică faptul că o filială care se ocupă de sănătate a celor de la Google (Verily) a creat o metodă de a prezice riscul asociat bolilor cardiace. Face asta prin scanarea părţii din spate a globului ocular. Atunci când se realizează o fotografie cu ajutorul unei camere şi al unui microscop, acea porţiune de ochi, acel aşa numit "fund de ochi" sau "fundus" permite unui doctor specializat să îşi dea seama de vârsta pacientului, de tensiunea arterială, de nivelul de colesterol şi dacă e fumător sau nu.

Ca atare va deduce mai uşor riscurile coronariene. AI-ul s-a antrenat şi a exersat cu datele a aproape 300.000 de pacienţi, din sistemul Verily. Acest sistem pe bază de machine learning a învăţat să analizeze fiecare imagine retinală a candidaţilor, având şi şansa de a le compara pe cele ale unor persoane care au suferit un atac cardiovascular în următorii 5 ani şi pe cele ale persoanelor care nu au păţit asta.

La final a identificat corect persoanele care urmau să se îmbolnăvească în 70% din cazuri. În general testele de evaluare a riscului cardiac sunt mai complexe şi implică analize de sânge, ecografii şi multe altele. În curând am putea să facem un test de genul chiar cu camera de smartphone şi un microscop aferent.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×