Google îşi manifesta interesul cu privire la dezvoltarea propriului procesor

610 ori
<b>Google îşi manifesta interesul cu privire la dezvoltarea propriului procesor</b>Qualcomm, MediaTek, Samsung şi Intel sunt cei mai mediatizaţi producători de procesoare &icirc;n ultima vreme, &icirc;n timp ce Huawei a &icirc;nceput să se remarce prin chipseturi de calitate şi LG are proiecte tot &icirc;n această direcţie. Ei...

Qualcomm, MediaTek, Samsung şi Intel sunt cei mai mediatizaţi producători de procesoare în ultima vreme, în timp ce Huawei a început să se remarce prin chipseturi de calitate şi LG are proiecte tot în această direcţie. Ei bine, Google îşi manifesta interesul acum în co-productia unui CPU.

Aparent creatorul lui Android a avut discuţii cu diferite OEM-uri pentru a dezvolta împreună un nou chipset. Marele G ar fi prezentat câteva propuneri de designuri care i-ar interesa, dar totul a rămas la nivel de discuţii, fără planuri concrete. Apple a avut succes cu propriile chipseturi, deşi a trebuit să se lase pe mâna celor de la Samsung şi TSMC cu această ocazie.

Microsoft depinde de Intel şi Qualcomm pentru terminalele Surface şi Lumia, iar abordarea Google vine pe fondul unui an ce începea prost pentru Qualcomm, cu probleme de supraîncălzire pe Snadpragon 810. O implicare activa Google în realizarea chipseturilor pentru viitoarele terminale Nexus ar asigura o optimizare mai bună la capitolul performanţă, consum, putere de gaming şi modemuri integrate pe Soc.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×