Google isi spala pacatele: plateste 8 milioane de dolari pentru problemele cu privacy-ul lui Buzz

Autor:  | Publicat în:  Google 979 ori
<b>Google isi spala pacatele: plateste 8 milioane de dolari pentru problemele cu privacy-ul lui Buzz</b>Dupa ce a clarificat situatia in cazul datelor personale preluate din greseala cu ajutorul masinilor Street View, Google are acum de platit serios pentru a rectifica incalcarea intimitatii cauzata de Google Buzz. Ca urmare a procesului declansat de...

Dupa ce a clarificat situatia in cazul datelor personale preluate din greseala cu ajutorul masinilor Street View, Google are acum de platit serios pentru a rectifica incalcarea intimitatii cauzata de Google Buzz. Ca urmare a procesului declansat de aceasta problema, Google va infiinta un fond de 8.5 milioane de dolari.

Acesti bani vor fi folositi pentru a plati avocatii si finanta organizatiile nonprofit din domeniul privacy si siguranta a datelor personale. Raspuns la Twitter si Facebook, Google Buzz a fost aproape distrus de problemele cu privacy-ul. Suma mentionata mai sus nu este chiar o problema pentru gigantul motoarelor de cautare, reprezentand doar a mia parte din profitul trimestrial.

Google genereaza aproximativ 25 de miliarde de dolari pe an, iar ultimul trimestru i-a adus in jur de 7.3 miliarde de dolari. Problema este insa imaginea companiei, afectata grav si asociata des in ultima vreme cu scurgerile de informatii cu caracter privat. In plus, Google a platit sute de milioane de dolari pentru a-si face intrarea pe piata de social networking, iar rezultatele intarzie sa apara.

Cu toate aceste piedici, Facebook are toate sansele sa ramana dominant pe piata de social networking, fara rival o buna perioada de timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×