Google lansează Music Timeline, o istorie a muzicii sub formă de grafic În timp real

1.497 ori
<b>Google lansează Music Timeline, o istorie a muzicii sub formă de grafic În timp real</b>Google a anunțat în această săptămână lansarea lui Music Timeline, un grafic în timp real care acoperă ultimele decenii de muzică. Observați segmentarea genurilor muzicale și popularitatea uriașă a jazzului între anii 50 și 60. &nbsp;...

Google a anunțat în această săptămână lansarea lui Music Timeline, un grafic în timp real care acoperă ultimele decenii de muzică. Observați segmentarea genurilor muzicale și popularitatea uriașă a jazzului între anii 50 și 60.

Music Timeline folosește date agregate din Google Play Music pentru a evidenția schimbările în preferințele publicului de-a lungul anilor. Odată accesat un gen muzical, putem vedea și ce albume mai sunt încă la modă, în ciuda vârstei lor. Putem accesa și sub-genuri de muzică și vizualiza cei mai populari artiști ai acestor genuri.

Google lansează Music Timeline, o istorie a muzicii sub formă de grafic În timp real

Cu ajutorul graficii vedem și ce gen muzical a avut parte de o revenire sau decădere în ultimii ani. R&B spre exemplu a avut câteva momente de dispariție, iar muzică electronică are o ascensiune pornită recent, fiind un gen tânăr. Acest proiect nu se încheie aici, deoarece el permite și vizualizarea întregii cariere a unui artist, cu tot cu traiectoria sa.

Un alt aspect interesant al lui Music Timeline e că ne permite, printre altele să descoperim și artiști noi, reprezentativi pentru genurile pe care le abordează.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×