Google Maps primește o actualizare pe Android, UI proaspăt, dar fără hărți offline!

Autor:  | Publicat în:  Google 1.488 ori
<b>Google Maps primește o actualizare pe Android, UI proaspăt, dar fără hărți offline!</b>Google a făcut un update important pentru aplicația sa Maps pentru Android, actualizarea aducând câteva aspecte interesante și unele negative softului. Google Maps for Android atinge versiunea 7.0.0, primește o nouă interfață și rămâne fără...

Google a făcut un update important pentru aplicația sa Maps pentru Android, actualizarea aducând câteva aspecte interesante și unele negative softului. Google Maps for Android atinge versiunea 7.0.0, primește o nouă interfață și rămâne fără o funcție importantă.

Se pare că Google a înlăturat funcția de hărți offline din aplicație și posibilitatea de a stoca hărți pe terminal, pentru a le folosi în zonele fără semnal. Veți putea încărca anumite zone ale hărții realizând căutări în avans atunci când aveți semnal, dar nu veți putea salva hărți întregi. Acest lucru e destul de bizar, deoarece dacă îmi amintesc bine, am avut chiar și în România un eveniment oficial Orange + Google, în cadrul căruia Google s-a lăudat cu hărțile sale offline și asta cu 2 ani în urmă.

Google Maps 7.0.0

Google Maps primește acum și reclame locale, afișate atunci când veți face o căutare în aplicație. în plus gigantul motoarelor de căutare a adăugat și semnalări de probleme de trafic, ambuteiaje și accidente pentru anumite orașe. Din changelog-ul lui Maps 7 iese în evidență opțiunea Explore, care va permite să vizualizați locuri noi pe care le puteți descoperi în anumite zone vizitate.

Mai interesant e faptul că aplicația primește un UI dedicat tabletelor, diferit de cel pentru mobil. Se pare că și posesorii de iPad vor beneficia de același update în curând. Puteți descărca noul Maps de aici dacă aveți Android 4.1+ și de aici dacă aveți Android 4.2.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×