Google Nexus One are probleme cu touchscreen-ul; limitarea softului e de vina?

Autor:  | Publicat în:  Google 1.254 ori
<b>Google Nexus One are probleme cu touchscreen-ul; limitarea softului e de vina?</b>E una ca un telefon celebru precum Google Nexus One sa aiba probleme cu hardware-ul, afectand experienta multitouch si e total altceva sa avem de-a face cu o problema cauzata de software... In vreme ce Motorola Droid suporta multitouch perfect, primul...

E una ca un telefon celebru precum Google Nexus One sa aiba probleme cu hardware-ul, afectand experienta multitouch si e total altceva sa avem de-a face cu o problema cauzata de software... In vreme ce Motorola Droid suporta multitouch perfect, primul telefon Google s-a dovedit problematic la acest capitol. Pe cand o implementare a tehnologiei ClearPad 3000, prezentata in clipul urmator si suportand pana la 10 degete?

Dupa cum va informam si in articole anterioare, exista probleme cu experienta touchscreen-ului de pe Nexus One, pe care tocmai l-am avut in teste recent. Problemele au fost depistate cu ajutorul unei aplicatii care urmareste varfurile degetelor utilizatorului pe ecranul touch. Acest defect nu este prezent pe Motorola Droid, smartphone des comparat cu Nexus One si pe care a fost testata aceeasi aplicatie.

Diferenta dintre cele 2 vine din utilizarea de senzori touch diferiti. Droid se bazeaza pe ClearPad 2000, folosit pentru prima oara in 2007 de catre HTC si compatibil cu actiuni "pinch to zoom" in browser, dar avand probleme cu actiunile mai complexe, spre exemplu in jocuri. Un membru al forumului XDA Developers, Cyanogen (Steve Kondik) a descoperit ca exista un hack in framework-ul lui Droid, care nu este prezent si pe Nexus One.

Lipsa sa de pe telefonul Google cauzeaza acea problema cu axele atingerilor multitouch, dar ea se poate rezolva usor printr-un update de firmware. Sau, developerii de aplicatii se pot preface ca bugul nu exista si vor crea aplicatii care nu necesita ca degetele utilizatorului sa se intersecteze... Am prefera totusi utilizarea senzorului ClearPad 3000, din clipul de mai sus, cu ale sale 10 degete suportate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×