Google Now - detalii de la MWC Barcelona În urma unei discuții cu Matias Duarte, director la nivel de interfață grafică pe Android

Autor:  | Publicat în:  Google 942 ori
<b>Google Now - detalii de la MWC Barcelona În urma unei discuții cu Matias Duarte, director la nivel de interfață grafică pe Android</b>Sunt prezent la MWC Barcelona 2013 din partea Mobilissimo.ro și presupun că ați remarcat materialele video și foto pe care le-am trimis de-a lungul primelor trei zile. Mâine este ultima zi și se încheie la 16.00. Acum să trecem la subiectul...

Sunt prezent la MWC Barcelona 2013 din partea Mobilissimo.ro și presupun că ați remarcat materialele video și foto pe care le-am trimis de-a lungul primelor trei zile. Mâine este ultima zi și se încheie la 16.00. Acum să trecem la subiectul acestui articol.

Google ne-a oferit accesul la un workshop în care am avut ocazia să discutăm cu Matias Duarte. Ocupă funcția de director pe partea de interfață a Android, în pagina sa de pe Wikipedia găsiți mai multe detalii. Vă dați seama că este poate cea mai avizată persoană din lume în ce privește Android și evoluția sa.

Discuția a fost legată de Google Now și modul în care au conceput acest serviciu spre a completa experiența oferită de un smartphone sau tabletă cu Android. De la Android 4.1 Jelly Bean se ajunge pe device-urile Nexus ca Google Now să fie preinstalat. Acolo sunt adunate tot felul de informații. Google Now poate calcula timpul pe care-l faci până la locul de muncă. Sunt tot felul de carduri / la nivel de UI ce se personalizează.

A spus că Google Now le-a luat ceva timp în dezvoltare, au căutat soluții cât mai simple care să pună Android în valoare. S-au gândit să nu fie o soluție complicată, user friendly la maxim. Designul joacă un rol important în Google Now, tehnologia vine dinspre mai multe echipe, dar la nivel de interfață trebuie să fie unitar.

Google Now joacă rolul unui asistent virtual care la nevoie îți asigură ajutorul, îți dă un sfat, gândește pentru tine și îți oferă soluții. A precizat că s-a lucrat mult ca să fie un serviciu fluid, ușor de utilizat, fiecare tranziție să nu genereze un stres ci să relaxeze, să pară natural. Google te însoțește peste tot, dar au dorit să nu fie ceva ciudat.

La nivel de UI, Google va încerca și în viitor să mizeze în continuare pe simplitate. A specificat că fiecare partener are libertatea în a-și customiza interfața, iar Google merge pe drumul său. Ei le oferă o serie de tool-uri pe care le pot integra în smartphone-urile lor cu Android. Tocmai aceasta ar fi frumusețea Android, faptul că oferă o libertate mai mare și există o compatibilitate între aplicații și asta indiferent de device-ul pe care-l utilizezi.

Prezentarea lui Matias Duarte a dorit aprox. 15 minute și după aceea a urmat o sesiune rapid de întrebări și răspunsuri. A fost interesant să intru în contact cu detalii legate de Android, direct de la sursă.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×