Google oferă detalii despre Android 3.0 Honeycomb și Își reinventează magazinul de aplicații Android Market

2.716 ori
<b>Google oferă detalii despre Android 3.0 Honeycomb și Își reinventează magazinul de aplicații Android Market</b>Iată că a venit și ziua cea mare și Google a prezentat cu o oră în urmă Honeycomb aka Android 3.0 în cadrul unui eveniment menit să ne lămurească în sfârșit ce reprezintă această platformă. OS-ul a fost doar prezentat sub formă de teaser...

Iată că a venit și ziua cea mare și Google a prezentat cu o oră în urmă Honeycomb aka Android 3.0 în cadrul unui eveniment menit să ne lămurească în sfârșit ce reprezintă această platformă. OS-ul a fost doar prezentat sub formă de teaser la CES 2011 și abia acum putem spune că a fost anunțat oficial.

Evenimentul de astăzi ar fi trebuit să includă, conform zvonurilor atât prezentarea lui Honeycomb, cât și a noului Android Market, accesibil din web browser și a unui serviciu de streaming audio de la Google. Ei bine acesta din urmă nu și-a făcut apariția, deci mai avem de așteptat până ce Google Music se va concretiza.

Printre vorbitorii de pe scenă s-a numărat și Andy Rubin, șeful secțiunii Android de la Google, care și-a făcut apariția cu o tabletă Motorola Xoom în mână. Prezentarea lui Android 3.0 Honeycomb a început cu sistemul de notificări, mai ample decât cele primite pe telefoanele Android, unele fiind adevărate widget-uri pop-up.

Xoom

și playerul audio poate deveni o "notificare", astfel că el nu va încurca utilizatorul care are treabă pe tabletă și melodiile vor putea fi puse pe pauză foarte rapid sau schimbate. S-a pus accentul în cadrul prezentării de azi și pe jocuri, nu doar titluri simpliste ca Fruit Ninja, ci și jocuri complexe de strategie că Great Battles. Acest titlu profită din plin de procesorul dual core al lui Motorola Xoom, dar frame rate-ul nu este la nivelul unui PC rezonabil.

Am văzut și noua aplicație 3D YouTube pe această tabletă, care prezintă clipurile sub forma unui "zid" tridimensional, bazat pe tehnologia Renderscript. în continuare în Honeycomb, am putut vedea și interfața camerei de pe tabletele cu acest OS la bord, unul dintre punctele slabe ale platformei mobile de la Google până acum, devenit acum un adevărat punct forte al UI-ului.

youtube 3d

Trecând la cea de-a doua prezentare a zilei, Google ne-a oferit o primă privire asupra lui Android Market Web store. Astfel, magazinul de aplicații al platformei devine accesibil din browser, deși în acest moment nu este disponibil în România, nici măcar în varianta nouă. Aparent, conform acestui tweet, problema este una generală.

http://twitter.com/#!/AndroidDev/statuses/32880741960384512

întreg catalogul de aplicații este disponibil la adresa market.android.com , iar instalarea se poate face direct de pe web. în plus, dezvoltatorii pot alege în ce monedă să plătească utilizatorul sau să treacă pe setările automate. Un reprezentant Disney Mobile și-a făcut la rândul său apariția pe scenă pentru a prezenta aplicația Radio Disney, urmată de softuri precum JellyCar. Cu această ocazie am aflat că există posibilitatea de a plăti în aplicație, în special pentru melodii sau actualizările de aplicații la versiunea premium.

Disney Mobile a prezentat o metodă de plată în aplicație, folosindu-se de exemplul lui Tap Tap Revenge și trebuie să recunoaștem că funcția era integrată destul de bine. De remarcat și prezența celor de la CNN, care au sublininat utilizarea aplicației proprii și a unei tablete Android 3.0 pentru a transmite live de la evenimente precum revoluția din Egipt. Folosind camerele tabletei, reporterul poate comenta ceea ce se întâmplă în fața lui și poate transmite în același timp și totul cu ajutorul unui terminal mobil cum este Motorola Xoom.

Android Web Market

Această funcție a fost exemplificată în mod bizar și de către oficialii Google, printr-o videoconvorbire pe tabletă care trebuia să îl aibă ca interlocutor pe rapperul Cee-Lo Green. Acesta nu se afla online astfel că a fost “înlocuit” de developerul Anand Agarawala, căruia i-a fost împrumutată pe moment porecla artistului “Lady Killer”. Moment cu adevărat jenant pentru Google... iar la final a putut fi prins via videochat și rapperul, ca o minusculă cireașă de pe tort.. sau de pe fagure (Honeycomb)?

Per total evenimentul a fost reușit și am aflat tot ce doream să știm despre Android 3.0, dar lipsa lui Google Music și faptul că Android Market tot nu functioneza în țara noastră nu pot decât să ne dezamăgească. Poate sosirea lui Moto Xoom la noi să mai aline din durere...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×