Google Pixel 3 XL devine oficial: smartphone cu ecran OLED de 6.3 inch cu decupaj, cameră duală frontală, nuanţă nouă roz

1.773 ori
<b>Google Pixel 3 XL devine oficial: smartphone cu ecran OLED de 6.3 inch cu decupaj, cameră duală frontală, nuanţă nouă roz</b>Marele eveniment Google de azi a trecut mai repede decât ne aşteptam, reprezentanţii companiei americane fiind parcă mai laconici decât de obicei. Au debutat telefoanele Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL, iar în acest articol ne ocupăm de modelul cel mare.

Marele eveniment Google de azi a trecut mai repede decât ne aşteptam, reprezentanţii companiei americane fiind parcă mai laconici decât de obicei. Au debutat telefoanele Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL, iar în acest articol ne ocupăm de modelul cel mare. Toate dotările scăpate pe web s-au adeverit şi se pare că primim cu adevărat un decupaj frontal, celebrul "breton". Hai să vedem cum stăm cu funcţionalitatea, designul şi hardware-ul.

Design

Google Pixel 3 XL

Phablet-ul de 6.3 inch are un format alungit, cu aspectul cel faimos 18.5:9, iar privit din spate aduce mult cu Pixel 2 XL. În fata va face diferenţa acel breton/decupaj, care ascunde camerele frontale. Telefonul măsoară 7.9 mm în talie, cântăreşte 184 de grame şi este fabricat din sticlă şi metal. Are panou din sticlă în faţă, sticlă mată şi în spate (cu colorit bitonal), plus o ramă metalică.

Are certificare IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf, nu vine cu jack audio şi este disponibil pe 3 nuanţe: negru, alb şi roz. Are şi accente colorate în zona butoanelor.

Display

Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL se bazează pe un panou OLED de 6.3 inch, cu aspect 18.5:9 şi rezoluţie de 2960 x 1440 pixeli. Vine cu suport HDR, funcţionalitate Always On şi moduri speciale de culoare. Avem şi un Boosted Mode pentru culori mai vii (sRGB + 10%), iar funcţia Always On a afişat numele melodiei pe care o ascultaţi la un moment dat. Ecranul dispune de protecţie Gorilla Glass 5.

Hardware

  • Display: 6.3 inch, 2960 x 1440 pixeli, OLED
  • CPU: Snapdragon 845
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 64 GB, 128 GB
  • Baterie: 3430 mAh, încărcare wireless
  • Camera: Spate - 12.2 MP, OIS, bliţ dual LED; Fata - 2 x 8 MP
  • Conectivitate: 4G LTE, USB Type-C, Bluetooth 5.0, NFC
  • Altele: difuzoare stereo, chip de securitate Titan

Camera

Camera lui Google Pixel 3 XL

Dacă mă întrebaţi pe mine, cameră este cel mai mare upgrade pentru noile modele. Pixel 3 şi Pixel 3 XL împart aceleaşi camere. În spate avem un senzor de 12.2 MP singular, cu stabilizare optică, deschidere F/1.8 şi bliţ dual LED, dar în fată avem două camere de 8 MP, una wide angle şi una normală. O noutate este funcţia Top Shot, cu care facem o serie de fotografii şi folosim apoi AI-ul pentru a le selecta şi combină pe cele mai bune în una singură.

Google Pixel 3 XL, camera frontala

Google vrea să se asigure că toată lume are ochii deschişi şi zâmbeşte în aceste cadre. Google Lens este acum integrat în cameră şi multe dintre funcţiile sale merg şi offline. Captură Portrait a fost îmbunătăţită şi va permite să selectaţi nivelul de blur şi după realizarea fotografiei. Se poate şi schimbă focalizarea pozei respective şi chiar face unele culori să iasă în evidenţă pe un fundal alb negru.

Evident beneficiem şi de stocare nelimitată (cu condiţii) în Google Photos. Putem face selfie-uri de grup şi adăugă personaje celebre ca Iron Man sau rapperul Childish Gambino în poze şi video prin funcţia PlayGround. Photo Booth este încă o funcţie nouă a camerei care face poze automat când zâmbim sau ne strâmbam. Avem şi Fused Video Stabilization, care creşte stabilizarea la jogging sau mers, plus Night Sight care va sosi că update. Foloseşte AI-ul pentru a face capturi low light excelente fără bliţ.

OS, UI

Google Pixel 3 XL

Rulăm Android 9.0 Pie pe acest telefon, cu posibilitatea de a strânge de margini pentru a porni Google Assistant. Telefonul are extra securitate prin acel cip Titan de la bord şi avem şi YouTube Music preinstalat cu 6 luni de abonament gratuit. Android Pie aduce un nou control prin gesturi swipe, în stilul celui de pe iPhone X, App Action, Adaptive Battery, extra informaţii despre notificări, dar şi Digital Wellbeing, prin care aflaţi cât timp petreceţi în diferite aplicaţii şi puteţi limita utilizarea excesivă care vă afectează ochii şi viaţa personală.

Google Pixel 3 XL devine oficial: smartphone cu ecran OLED de 6.3 inch cu decupaj, cameră duală frontală, nuanţă nouă roz

Preţ şi disponibilitate

Google Pixel 3 XL este disponibil în Europa de pe 2 noiembrie la suma de 960 de euro pentru varianta de 64 GB şi 1060 euro pentru cea de 128 GB.

Google Pixel 3 XL Prezentare Video Oficială

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×