Google+, serviciu de socializare rival pentru Facebook sau ceva mai mult?

2.097 ori
<b>Google+, serviciu de socializare rival pentru Facebook sau ceva mai mult?</b>Google a anunțat cu câteva ore în urmă lansarea lui Google+, un serviciu de socializare ce se vrea a fi un rival pentru Facebook. Prin acest serviciu, gigantul motoarelor de căutare încearcă încă o dată să intre pe piața site-urilor de...

Google a anunțat cu câteva ore în urmă lansarea lui Google+, un serviciu de socializare ce se vrea a fi un rival pentru Facebook. Prin acest serviciu, gigantul motoarelor de căutare încearcă încă o dată să intre pe piața site-urilor de socializare, după eșecul Buzz.

Google+ este un serviciu multifațetat, care vine cu funcții esențiale precum Circles, Sparks, Hang Out, Huddle . Să le luăm pe rând.

Circles

în primul rând, aceasta este o modalitate de a crea grupuri de contacte, pe care le puteți adăuga sau înlătura dacă doriți. Astfel, veți separa prietenii de la bere de colegii de muncă și îi veți împărți în categorii. în plus, Google vă va face și sugestii de contacte pe care să le adăugați la Circles, cam cum se întâmplă și în cazul mailurilor din Gmail. Veți crea un nou Circles pur și simplu prin drag and drop, ceea ce crește dinamica acestei funcții, iar interfața este o mare bilă albă.

Sparks

Sparks este practic o reinventare a feedurilor RSS, bazându-se pe liste ce sunt organizate în funcție de subiect. Fiecare articol are un buton "share" la îndemână, care îl face ușor de postat în "Stream", fluxul informațional din Google+.

Hangout

Ei bine această funcție se ocupă de video chat și se bazează pe un plugin special. Odată ce sunteți gata de videoconvoribri, veți avea o experiență similară cu cea din Skype și veți putea realiza și convorbiri via IM simultan. Integrarea YouTube este de asemenea prezentă, iar utilizatorii se pot uita la clipuri video împreună și pot chatui în același timp.

Huddle

Prin Huddle, veți avea acces la o experiență de mesagerie pe grupuri, care le permite celor din Circle să afle ce mai face un contact în acel moment.

Rețineți că Google afișează conținuturile partajate într-un format mai mare decât pe Facebook, când vine vorba de media. Actualizările își fac refresh automat și puteți posta comentarii imediat. în loc de butonul "Like" de pe Facebook, avem acum +1, de la Google. întrebarea nu este dacă Google va reuși prin serviciul său să rivalizeze cu Facebook, ci dacă Google+ va rezista concurenței reprezentate de un Facebook mai evoluat.

Găsiți Google+ în Android Market în acest moment dacă doriți să îl testați.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×