Google pregătește o metodă inedită de unlock pe telefoanele Android; stilul de mers ar putea fi noua parolă

963 ori
<b>Google pregătește o metodă inedită de unlock pe telefoanele Android; stilul de mers ar putea fi noua parolă</b>Deși la ora actuală, Android Lollipop are o cotă de piață neînsemnată, în curând numărul de utilzatori ai acestei versiuni ar putea crește considerabil odată cu noile smartphone-uri lansate din fabrică cu Lollipop 5.0. Pe lângă...

Deși la ora actuală, Android Lollipop are o cotă de piață neînsemnată, în curând numărul de utilzatori ai acestei versiuni ar putea crește considerabil odată cu noile smartphone-uri lansate din fabrică cu Lollipop 5.0. Pe lângă modificările aduse la capitolul interfață grafică, această nouă versiune Android sosește și cu o funcție numită SmartLock.

Aceasta din urmă ne dă posibilitatea să deblocăm telefonul folosind un device conectat prin Bluetooth din jurul nostru, sau un tag NFC plasat într-un mediu de încredere. Astfel, odată activată această funcție, codul PIN nu va mai fi cerut decât în cazurile în care ne vom îndepărta prea mult de soluțiile mai sus amintite.

Prin intermediul celor de la AndroidPolice.com aflăm că noua versiune Google Play Services 6.7 conține în codul sursă câteva detalii ce fac referire la o modalitate inedită de unlock a terminalelor Android prin platforma SmartLock. Mai precis, se pare că în acest moment Google familiarizează cu ideea de unlock a smartphone-ului pe baza unei analize a stilului de mers.

Deși nu se dezvăluie mai multe despre modul în care această funcție va fi implementată, potrivit unei teorii, Google planuiește o funcție de autentificare biometrică prin care se va încerca identificarea utilizatorului de terminal Android prin intermediul informațiilor culese despre stilul de mers. Cum vi se pare această posibilă funcție?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×