Google schimbă CEO-ul: Larry Page noul șef, Eric Schmidt rămâne director

Autor:  | Publicat în:  Google 1.047 ori
<b>Google schimbă CEO-ul: Larry Page noul șef, Eric Schmidt rămâne director</b>Google tocmai și-a anunțat rezultatele financiare pe ultimul trimestru, ele fiind impresionante și pe un trend pozitiv, dar odată cu acest anunț a venit și un altul... o bombă: CEO-ul Eric Schmidt a fost înlocuit. Larry Page, co-fondator al...

Google tocmai și-a anunțat rezultatele financiare pe ultimul trimestru, ele fiind impresionante și pe un trend pozitiv, dar odată cu acest anunț a venit și un altul... o bombă: CEO-ul Eric Schmidt a fost înlocuit. Larry Page, co-fondator al gigantului motoarelor de căutare îi va lua locul, iar Schmidt va rămâne director al companiei.

Google a înregistrat un profit de 2.54 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, o spectaculoasă creștere de 29% față de anul trecut. Veniturile companiei au ajuns la 8.44 miliarde de dolari, iar revenind la schimbarea de CEO, Larry Page a fost cunoscut de-a lungul ultimilor ani pentru deciziile luate în legătură cu diferite produse, în special în segmentul de strategie și investiții.

Totuși Page nu era prea încântat să se ocupe cu politica companiei sau cu bugetul, pe care domnul Schmidt le administra cu grijă. Acum, fiecare oficial își ocupă postul ideal, după un deceniu de la angajarea lui Eric Schmidt la Google. Putem spune că acest expert i-a avut în grija sa pe 2 tineri cu o mină de aur numită Google și i-a ajutat să ajungă unde sunt acum: șefii celui mai popular motor de căutare.

Larry Page își va prelua funcția de CEO pe 4 aprilie, în vreme ce Sergey Brin, celălalt co-fondator Google se va ocupa de proiectele strategice și în special produsele noi. El va rămâne doar cu titlul modest de co-fondator, care probabil se va schimba, atunci când Sergey își va descoperi o abilitate într-un anumit sector al gigantului american.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×