Google se Înarmează!

Autor:  | Publicat în:  Google 2.263 ori
<b>Google se Înarmează!</b>La figurat vorbind bineînțeles! Cu siguranță cunoașteți agresivitatea Apple în ceea ce privește apărarea brevetelor care au făcut din iPhone și iPad device-uri atât de celebre și dorite. Printre numeroșii producători care au cunoscut furia...

La figurat vorbind! Cu siguranță cunoașteți agresivitatea Apple în ceea ce privește apărarea brevetelor care au făcut din iPhone și iPad device-uri atât de celebre și dorite. Printre numeroșii producători care au cunoscut furia "mărului mușcat" se număra și HTC, care a pierdut o primă bătălie cu Apple în sala de judecată.

Ei bine, dacă urmăriți cu atenție subiectul, ați aflat probabil și de recentele declarații ale lui Eric Schmidt, care a promis să susțină compania taiwaneză, acesta omițând însă să dea detalii legate de modalitatea în care vor contracara suita de procese intentate producătorilor de terminale cu Android, de către cei de la Apple.

Un prim indiciu care ne arată calea de contraatac a Google, e recenta achiziție a gigantului american a unui pachet de brevete IBM, care conține nu mai puțin de 1.029 de patente! O listă întreagă cu acestea găsiți aici.

La prima vedere nu par a fi periculoase pentru Apple, ele - din câte am văzut în timp ce spicuiam - se referă la domenii diverse printre care optimizări de baze de date, arhitectura unor cipuri, switch-uri și multe - multe altele, însă am impresia că Google va ataca Apple pe partea de hardware, și pentru acest lucru are nevoie de o bază solidă de la care poate porni.

Aceste brevete - probabil vechi - pot conține și elemente care cu siguranță se regăsesc în majoritatea componentelor unui telefon modern, deci putem deduce că Google "a găsit o breșă în securitatea Apple".

Mai pe înțelesul tuturor, dacă nu pot ataca compania lui Jobs pe parte de software și design, o vor face disecând iDevice-urile. Călcâiul lui Ahile sunt componentele proiectate in-house de Apple și produse de diverse firme printre care și Samsung, una din firmele vizate. Probabil știți cine a construit procesorul Apple A5...

credit imagine

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×