Google și Microsoft vor include funcții de dezactivare a telefoanelor furate prin "kill switch"

967 ori
<b>Google și Microsoft vor include funcții de dezactivare a telefoanelor furate prin "kill switch"</b>Funcția "kill switch" de la Apple e de mare folos atunci când un iPhone e furat, iar Google și Microsoft pregătesc opțiuni similare pe platformele lor. Aceste inițiative sunt dezvoltate în tandem cu primăriile și secțiile de poliție, cu care...

Funcția "kill switch" de la Apple e de mare folos atunci când un iPhone e furat, iar Google și Microsoft pregătesc opțiuni similare pe platformele lor. Aceste inițiative sunt dezvoltate în tandem cu primăriile și secțiile de poliție, cu care colaborează aceste companii.

​

Vestea a venit de la Inițiativa Secure Our Smartphones, care implică oficiali din New York, San Francisco și Londra. Prin această funcție îi este permis utilizatorului să dezactiveze un handset furat, iar Apple a implementat un astfel de kill switch anul trecut. Ideea este de a oferi o soluție care împiedică hoțul să realizeze un factory reset, astfel ca telefonul va fi "mort" și neresetabil, de aici și sintagma de "kill switch”.

Google a confirmat că următoarea versiune de Android va include o soluție de protecție anti factory reset, care va combate furtul de telefoane mobile. în acest moment avem deja un Android Device Manager de la Google, o soluție antifurt, iar un update al său va include acest tip de kill switch, probabil. Microsoft nu a răspuns imediat la întrebările în această privință, dar cunoaștem implicarea lor în proiect. în plus Windows Phone aduce funcția Find My Phone pentru antifurt, care va include și ea acest kill switch, cred eu.

Primele rapoarte arată că după implementarea lui Activation Lock pe terminalele Apple în doar 5 luni din 2014 furtul de handseturi Apple a scăzut cu 17% în New York. între timp furturile de produse Samsung au crecut cu 51% în aceeași perioadă față de anul trecut. în Londra au fost furate cu 24% mai puține modele iPhone de când Apple a inclus un kill switch pe ele, deci e clar că această soluție are efect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×