Iată cum poți rula Jolla Sailfish OS pe terminalul tău Android

Autor:  | Publicat în:  Jolla 1.235 ori
<b>Iată cum poți rula Jolla Sailfish OS pe terminalul tău Android</b>Mulți dintre cei care au fost fani Nokia au așteptări mari de la Jolla, compania de rebeli care s-au desprins de firma finlandeză odată cu preluarea sa de către Microsoft. Ei au continuat în direcția lui MeeGo și au creat compania Jolla, care la...

Mulți dintre cei care au fost fani Nokia au așteptări mari de la Jolla, compania de rebeli care s-au desprins de firma finlandeză odată cu preluarea sa de către Microsoft. Ei au continuat în direcția lui MeeGo și au creat compania Jolla, care la rândul său a dezvoltat Sailfish OS. Pe acesta îl puteți rula pe un device Android, iar mai jos aflați cum.

Jolla a lansat o versiune alpha a platformei sale pentru Android, o versiune de test care are câteva buguri, după cum era de așteptat. Acest OS nu implică butoane, deci trebuie să aveți un terminal pe măsură, ideal fiind un Nexus. Dacă vreți să facet parte dintre testeri trebuie să trimiteți un email la [email protected] din contul vostru Google și să includeți numele vostru și terminalul folosit.

Veți primi apoi un link cu instalarea din Google Play și instrucțiuni extra. Este recomandat să aveți un Nexus 4 sau Nexus 5, dar sunt suportate și alte terminale care rulează de la Android 4.3 în sus. Sunt norocoși cei care au un Nexus 4 sau 5 în ziua de azi deoarece ei pot testa deja câteva OS-uri interesante, precum Sailfish sau Ubuntu Touch. Rețineți că platformă de la Jolla nu se bazează pe butoane, ci pe gesturi swipe pentru a naviga în meniuri.

Nu există Home, Back, Menu sau Search și veți face swipe în sus de la marginea de jos pentru a reveni în homescreen de exemplu. Veți putea face swipe de jos și din dreapta/stânga pentru a trece între aplicații și swipe de sus în jos pentru a accesa zona de setări și toggle-uri.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×