Microsoft confirmă vânzarea segmentului feature phone către o companie din China şi una din Finlanda

Autor:  | Publicat în:  Microsoft  Nokia  Foxconn 949 ori
<b>Microsoft confirmă vânzarea segmentului feature phone către o companie din China şi una din Finlanda</b>Scriam cu câteva zile în urmă că se pregăteşte o mutare mare la Microsoft, care ar avea de gând să vândă segmentul său feature phone către Foxconn. Ei bine, această decizie e confirmată oficial azi, dar cu un mic amendament.

Scriam cu câteva zile în urmă că se pregăteşte o mutare mare la Microsoft, care ar avea de gând să vândă segmentul său feature phone către Foxconn. Ei bine, această decizie e confirmată oficial azi, dar cu un mic amendament.

În primul rând, respectivul segment, o reminiscenţă din achiziţia Nokia Devices va ajunge la două entităţi şi nu una. E vorba despre FIH Mobile, filiala Hon Hai/Foxconn Technology Group din China şi HMD Global, o entitate misterioasă din Finlanda. Se vehiculează suma de 350 de milioane de dolari, iar odată cu această tranzacţie, FIH Mobile va prelua şi Microsoft Mobile Vietnam şi fabrica din Hanoi.

4500 de angajaţi se vor transfera (opţional) la FIH Mobile sau HMD Global, după preferinţe. Microsoft îşi reafirmă suportul pentru Windows 10 Mobile şi dezvoltarea de modele Lumia pe viitor, în parteneriat cu firme ca Acer, Alcatel, HP sau Vaio. Ce mi se pare foarte, foarte interesant e ca şi Nokia a anunţat azi un contract cu HMD Global, care le va produce telefoanele.

Să înţelegem ce Nokia îşi ia echipa înapoi?


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×