Microsoft confirmă vânzarea segmentului feature phone către o companie din China şi una din Finlanda

1.066 ori
<b>Microsoft confirmă vânzarea segmentului feature phone către o companie din China şi una din Finlanda</b>Scriam cu câteva zile în urmă că se pregăteşte o mutare mare la Microsoft, care ar avea de gând să vândă segmentul său feature phone către Foxconn. Ei bine, această decizie e confirmată oficial azi, dar cu un mic amendament.

Scriam cu câteva zile în urmă că se pregăteşte o mutare mare la Microsoft, care ar avea de gând să vândă segmentul său feature phone către Foxconn. Ei bine, această decizie e confirmată oficial azi, dar cu un mic amendament.

În primul rând, respectivul segment, o reminiscenţă din achiziţia Nokia Devices va ajunge la două entităţi şi nu una. E vorba despre FIH Mobile, filiala Hon Hai/Foxconn Technology Group din China şi HMD Global, o entitate misterioasă din Finlanda. Se vehiculează suma de 350 de milioane de dolari, iar odată cu această tranzacţie, FIH Mobile va prelua şi Microsoft Mobile Vietnam şi fabrica din Hanoi.

4500 de angajaţi se vor transfera (opţional) la FIH Mobile sau HMD Global, după preferinţe. Microsoft îşi reafirmă suportul pentru Windows 10 Mobile şi dezvoltarea de modele Lumia pe viitor, în parteneriat cu firme ca Acer, Alcatel, HP sau Vaio. Ce mi se pare foarte, foarte interesant e ca şi Nokia a anunţat azi un contract cu HMD Global, care le va produce telefoanele.

Să înţelegem ce Nokia îşi ia echipa înapoi?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×