Google testează un sistem biometric pentru Autofill Password Manager pe Android

783 ori
<b>Google testează un sistem biometric pentru Autofill Password Manager pe Android</b>Google împinge tot mai mult în faţă modalităţile de autentificare biometrică şi de această dată ele ajung asociate unui Autofill Password Manager de pe Android. În ziua de azi, mulţi dintre noi au vreo 5 conturi de mail

Google împinge tot mai mult în faţă modalităţile de autentificare biometrică şi de această dată ele ajung asociate unui Autofill Password Manager de pe Android. În ziua de azi, mulţi dintre noi au vreo 5 conturi de mail pe telefon, conturi la 3-4 reţele de socializare, plus o sumedenie de credenţiale la site-uri. E foarte util un Password Manager, care are nevoie de extra securitate.

Aici intervine Google Autofill, care este integrat în Android şi browserul Chrome şi primeşte în aceste zile teste pentru suportul biometric. Cei de la XDA Developers au descoperit dovezi în codul lui Google Autofill care indică faptul că vom avea suport pentru autentificare biometrică la nivel de amprente şi deblocare facială. Practic orice suportă API-ul biometric Google poate fi utilizat în acest scop, inclusiv scannerele de iris de la telefoanele un pic mai vechi Samsung.

Google Autofill

Majoritatea managerelor de parole, ca LastPass sau 1Password au nevoie de deblocări secundare pentru a securiza informaţia pe care o conţin. Cei care folosesc Google Autofill cu autentificări biometrice vor trebui să se logheze de fiecare dată când o parolă sau o autocompletare de câmp pentru o plată e realizată pe telefonul mobil. Dacă vrei să te loghezi pe un site spre exemplu vei avea un pop cu acest Autofill, dar câmpul se umple doar dacă îţi este recunoscut degetul, faţa sau irisul.

Puteţi face această asociere şi pentru plăţi. Funcţia nu e disponibilă pentru publicul de masă, ci doar pentru câţiva norocoşi. Fiind o funcţionalitate de bază, ar putea sosi ca o actualizare server side, mai degrabă decât una de Play Services.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×