Google va închide Picasa din această primăvară, după aproape 15 ani de existenţă

1.069 ori
<b>Google va închide Picasa din această primăvară, după aproape 15 ani de existenţă</b>Google a confirmat faptul că &icirc;n cadrul curăţeniei sale de primăvară va &icirc;nchide şi serviciul Picasa, după 15 ani de existenţa a acestuia. Acesta este un serviciu de vizualizare, editare şi administrare a fotografiilor, devenit...

Google a confirmat faptul că în cadrul curăţeniei sale de primăvară va închide şi serviciul Picasa, după 15 ani de existenţa a acestuia. Acesta este un serviciu de vizualizare, editare şi administrare a fotografiilor, devenit redundant pe o piaţă unde avem încă performantul Flickr şi Google Photos.

Începând din 15 martie Picasa nu va mai fi disponibil, deşi utilizatorii îşi vor putea păstra albumele folosind Google Photos. De luna viitoare aplicaţia desktop Picasa va înceta să funcţioneze, iar din mai albumele web Picasa nu vor mai fi editabile. Google a cumpărat Picasa în anul 2004, la un preţ necunoscut chiar şi acum, încercând să concureze cu iniţiativele Yahoo şi Microsoft MSN de atunci.

Aceasta mutare a provocat achiziţia Flickr de către Yahoo la un an după. Între timp, în octombrie Google Photos trecea de 100 de milioane de utilizatori pe lună, având avantajul unui sistem avansat de tagging şi organizare a imaginilor. Ceva îmi spune că în maxim 5 ani Google Photos va avea aceeaşi soartă ca Picasa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×