Google va zdrobi iPhone?!

Autor:  | Publicat în:  Google 1.270 ori
<b>Google va zdrobi iPhone?!</b>Varianta digitala a celebrei publicatii Forbes ne prezinta situatia numelor mari din industria IT la ora actuala, Google si Apple, care mai nou se dueleaza pe piata mobila software si hardware. Stim cu totii ca iPhone s-a vandut extrem de bine (1 milion...

Varianta digitala a celebrei publicatii Forbes ne prezinta situatia numelor mari din industria IT la ora actuala, Google si Apple, care mai nou se dueleaza pe piata mobila software si hardware. Stim cu totii ca iPhone s-a vandut extrem de bine (1 milion de unitati intr-o perioada mai mica de 3 luni), dar se pare ca si Google are o surpriza, nu atat celebrul zvon Google Phone, cat softurile mobile pregatite pentru terminalele viitorului.

Intre timp, un alt mare jucator din industria mobila, Palm a cucerit publicul cu cel mai ieftin smartphone din lume, modelul Centro. Urcand in ierarhia sociala, Forbes ne arata ca RIM si al sau BlackBerry domina universul oamenilor de afaceri, in vreme ce Microsoft o duce si mai bine, implementandu-si softurile pe 140 de modele de telefoane oferite de 160 de operatori. Evident, din umbra si Google planuieste sa se implice in aceasta industrie prolifica, aparent cea a viitorului de vreme ce toate gadgeturile si terminalele tind sa fie incluse intr-un singur telefon mobil.

Ceea ce stim despre acest Google Phone este acum recapitulat si confirmat de catre Forbes. Spre exemplu, toate aplicatiile celebre Google vor fi incluse pe noul terminal, unul high-end din cate se pare. Platforma dezvoltata de gigantul motoarelor de cautare va fi bazata pe Linux, iar interfata handsetului va fi dezvolvata de catre Skia, companie achizitionata de catre Google. In cele din urma, ambalajul acestor softuri va fi creat de catre HTC, producator ales pentru a dezvolta Google Phone. In vreme ce Microsoft castiga sute de milioane de dolari anual din softurile mobile pe care le vinde producatorilor si operatorilor, Google va miza pe o piata a publicitatii mobile, care valoreaza miliarde de dolari anual.

Astfel, gigantul care ne-a oferit Gmail, Gtalk si popularul AdSense va lansa un terminal gratuit sau foarte ieftin publicului infometat de noutati si tehnologii inovatoare. Un operator extrem de util va fi China Mobile, oferind potentialul Google Phone publicului asiatic, fan al handseturilor ieftine. Google va obtine profit de pe urma reclamelor, dar compania are si un as in maneca... Sesizand faptul ca softurile gratuite puse la dispozitia publicului si terminalul ieftin nu vor atrage operatorii, Google va achizitiona propria banda din spectrul wireless, impunandu-si agresiv tehnologiile bazate pe eternele reclame.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×