Greenpeace versus iPhone, terminalul Apple, un pericol public...

1.798 ori
<b>Greenpeace versus iPhone, terminalul Apple, un pericol public...</b>O serie de teste stiintifice efectuate de catre Greenpeace au demonstrat ca telefonul Apple iPhone contine substante chimice periculoase. Puteti urmari seria de teste dand click pe imaginea urmatoare, pentru a fi transportati la clipul demonstrativ:...

O serie de teste stiintifice efectuate de catre Greenpeace au demonstrat ca telefonul Apple iPhone contine substante chimice periculoase. Puteti urmari seria de teste dand click pe imaginea urmatoare, pentru a fi transportati la clipul demonstrativ:

Testele au scos la iveala prezenta a 2 tipuri de substante periculoase, dintre care unele au fost deja eliminate de catre marile companii producatoare de telefoane mobile. Analizele au fost efectuate in laboratoarele Greenpeace din Marea Britanie, relevand prezenta componentelor brominate toxice si a unui PVC toxic. Un laborator stiintific independent a testat 18 componente interne si externe ale lui iPhone, confirmand prezenta particulelor periculoase in peste jumatate dintre probele recoltate.

Acestea se aflau inclusiv in antena terminalului, constituind 10% din greutatea totala a partii flexibile a circuitelor. O amestecatura de substante toxice a fost prezenta in proportie de 1.5%, pana si in invelisul cablului de la setul de casti cu care este dotat iPhone. Se pare ca doua dintre substantele plastice periculoase descoperite in cablul setului de casti reprezinta un mare grad de periculozitate pentru functia de reproducere umana.

De asemenea, la dezasamblarea terminalului s-a putut constata ca bateria lui iPhone este lipita in interiorul handsetului, iar inlocuirea sa, in scop de reciclare devine extrem de grea, rezultand si o serie de deseuri electronice. Desi in luna mai Steve Jobs trambita faptul ca iPhone va fi "prietenos" cu natura, terminalul se afla cu mult in urma telefoanelor Nokia, Motorola sau Sony Ericsson, cel putin la acest capitol.

Greenpeace versus iPhone:

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×