Hackerii instalează Windows 10 on ARM pe telefoane Lumia mai vechi şi funcţionează fără probleme

5.437 ori
<b>Hackerii instalează Windows 10 on ARM pe telefoane Lumia mai vechi şi funcţionează fără probleme</b>Întotdeauna dezvoltatorii ingenioși încearcă să instaleze OS-uri diferite pe terminale lansate cu sistem de operare proprii, situație de genul despre care aflăm astăzi detalii. Vedeta în cauză este un model Lumia 830 care a primit Windows

Din ciclul "ce au mai făcut nou hackerii în ultima vreme", azi aflăm că au instalat Windows 10 on ARM pe bătrânul Lumia 830. Totul a fost realizat cu ajutorul release-ului Windows Phone Internals 2.3, care a permis posesorilor de modele Windows Phone să urce orice ROM pe orice telefon Lumia. Unii s-ar fi gândit la Android, dar cumva Windows on ARM a ajuns pe handset-ul din 2014.

Windows on ARM

Gustave M. de la insidewindows.net a încercat întâi Windows RT pe terminal, dar apoi a trecut şi la versiunea nouă. Un alt dezvoltator a instalat OS-ul pe un Lumia 950 (Windows RT). Gustave a fost totuşi cel care a făcut senzaţie cu portarea sa de Windows 10 pentru ARM pe telefonul Lumia 830. Vă reamintesc că acel handset debuta în 2014, deci acum 4 ani, cu Windows Phone 8.1 la bord, ecran de 5 inch, cameră de 10 MP şi procesor Snapdragon 400, plus 1 GB RAM.

Windows on ARM

Vedem că hackerii au putut deschide foldere şi meniuri ca pe Windows-ul full, au avut acces la Command Prompt şi interacţiunea via touch funcţiona fără probleme. Windows Phone Internals 2.3 a fost descărcat de peste 10.000 de ori, deci există un grup măricel de entuziaşti interesaţi de această evoluţie. Puteţi vedea mai multe dintre experimentele software ale lui Gustave pe contul său de Twitter.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×