HMD răspunde acuzaţiilor de spionaj legate de Nokia 7 Plus

1.717 ori
<b>HMD răspunde acuzaţiilor de spionaj legate de Nokia 7 Plus</b>HMD Global a avut parte de ceva controverse în ultimele ore, după ce s-a aflat că telefonul Nokia 7 Plus trimite datele private ale utilizatorilor spre un server din China. Acum avem şi un răspuns oficial din partea companiei, pe care îl găsiţi mai jos.

HMD Global a avut parte de ceva controverse în ultimele ore, după ce s-a aflat că telefonul Nokia 7 Plus trimite datele private ale utilizatorilor spre un server din China. Acum avem şi un răspuns oficial din partea companiei, pe care îl găsiţi mai jos.

Vă reamintesc că HMD a fost acuzată de spionaj, după ce s-a aflat că ar fi trimis datele utilizatorilor spre servere China Telecom. Descoperirea a fost făcută de către televiziunea norvegiană NRK, care a găsit dovezi legate de informaţiile necriptate ale utilizatorilor care ajungeau la chinezi.

Problema e semnalată doar pe un singur lot de terminale Nokia 7 Plus, unul dintre cele mai atractive telefoane midrange din 2018 apropo. Iată declaraţia oficială HMD:

Putem confirma că nu au fost transmise date personale către terți. În urma unei analize amănunțite a cazului prezentat, am descoperit că activarea destinată unei alte țări a fost inclusă din greșeală în pachetul de software al unei singure serii de telefoane Nokia 7 Plus. Astfel, aceste terminale încercau să trimită, în mod eronat, date despre activare către un alt server. Cu toate acestea, informațiile transmise nu au fost procesate și nicio persoană nu a putut fi identificată pe baza acestor date. Această eroare a fost deja identificată și remediată în februarie 2019, prin potrivirea terminalelor client cu țara respectivă. Toate terminalele vizate au primit această actualizare, iar aproape toate au update-ul deja instalat.

Colectarea de informații o singură dată în procesul de activare, atunci când telefonul este folosit pentru prima oară, reprezintă o practică obișnuită în industrie, întrucât permite producătorilor să activeze garanția pe acele telefoane. HMD Global tratează cu maximă seriozitate securitatea și intimitatea utilizatorilor săi.

Practic un lot de telefoane care ar fi trebuit să fie vândute în China prin China Mobile a ajuns din greşeală în Europa. HMD ar fi eliminat deja fişierele problemă, dar în ciuda acestui fapt, autorităţile din Finlanda au început o investigaţie legată de spionaj.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×