HP lucrează la noi sisteme cu o putere uriașă de calcul, care ar putea ajunge și pe terminale mobile – The Machine

Autor:  | Publicat în:  HP 781 ori
<b>HP lucrează la noi sisteme cu o putere uriașă de calcul, care ar putea ajunge și pe terminale mobile – The Machine</b>HP pare a fi în avantgarda inovației când vine vorba de putere de calcul, ei lucrând la generații viitoare de memorii și procesoare. Pentru a putea procesa o cantitate uriașă de informație, HP se va axa pe clustere de core-uri specializate și nu...

HP pare a fi în avantgarda inovației când vine vorba de putere de calcul, ei lucrând la generații viitoare de memorii și procesoare. Pentru a putea procesa o cantitate uriașă de informație, HP se va axa pe clustere de core-uri specializate și nu pe core-uri generaliste.

​

Va fi generat astfel "The Machine", care nu e nici server, nici workstation, nici PC și nici laptop sau telefon. El este o combinație între acestea, iar The Machine folosește conexiuni fotonice și nu fire tradiționale din cupru, crescând viteza sistemului și scăzând consumul de energie. în plus, tehnologia implică și memristor, adică rezistori care pot stoca informația și după ce este tăiată alimentarea.

Rezultatul este un sistem de 6 ori mai puternic decât serverele actuale și care necesită de 80 de ori mai puțină energie. Conform celor de la HP, The Machinepoate administra 160 de petabyes de date în doar 250 de nanosecunde. Mai impresionant e faptul că o asemenea putere de calcul va fi disponibilă și pe tablete și telefoane. Primele terminale dotate cu The Machine vor apărea de abia în 2018.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×