HP lucrează la noi sisteme cu o putere uriașă de calcul, care ar putea ajunge și pe terminale mobile – The Machine

824 ori
<b>HP lucrează la noi sisteme cu o putere uriașă de calcul, care ar putea ajunge și pe terminale mobile – The Machine</b>HP pare a fi în avantgarda inovației când vine vorba de putere de calcul, ei lucrând la generații viitoare de memorii și procesoare. Pentru a putea procesa o cantitate uriașă de informație, HP se va axa pe clustere de core-uri specializate și nu...

HP pare a fi în avantgarda inovației când vine vorba de putere de calcul, ei lucrând la generații viitoare de memorii și procesoare. Pentru a putea procesa o cantitate uriașă de informație, HP se va axa pe clustere de core-uri specializate și nu pe core-uri generaliste.

​

Va fi generat astfel "The Machine", care nu e nici server, nici workstation, nici PC și nici laptop sau telefon. El este o combinație între acestea, iar The Machine folosește conexiuni fotonice și nu fire tradiționale din cupru, crescând viteza sistemului și scăzând consumul de energie. în plus, tehnologia implică și memristor, adică rezistori care pot stoca informația și după ce este tăiată alimentarea.

Rezultatul este un sistem de 6 ori mai puternic decât serverele actuale și care necesită de 80 de ori mai puțină energie. Conform celor de la HP, The Machinepoate administra 160 de petabyes de date în doar 250 de nanosecunde. Mai impresionant e faptul că o asemenea putere de calcul va fi disponibilă și pe tablete și telefoane. Primele terminale dotate cu The Machine vor apărea de abia în 2018.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×