HTC cumpără înapoi 6.8 milioane de acţiuni, în valoare de 12.8 milioane de dolari, ducând cotaţia bursieră mai sus

1.082 ori
<b>HTC cumpără înapoi 6.8 milioane de acţiuni, în valoare de 12.8 milioane de dolari, ducând cotaţia bursieră mai sus</b>În ultima săptămână cei de la HTC au luată o măsură financiară de criză, și anume cumpărarea unui număr de 6.8 milioane acțiuni, acestea având o valoare totală de 12.8 milioane de dolari. Astfel, taiwanezii au dus cotația bursieră mai sus

HTC a luat o măsură financiară de criză în ultima săptămână, cumpărând înapoi 6.8 milioane de acţiuni, contra sumei de 12.8 milioane de dolari. Astfel acţiunile au câştigat în cotaţie la bursă, la aflarea acestei veşti.

Pentru a impulsiona creşterea valorii acţiunilor, directorii HTC au decis pe 15 mai să pornească un program de buyback de acest tip, care se va desfăşura până pe 15 iulie. HTC doreşte să cumpere un total de 40 de milioane de acţiuni înapoi, adică aproximativ 4.83% din totalul acţiunilor firmei taiwaneze, cheltuind în jur de 80 de milioane de dolari.

După anunţarea deciziei, acţiunile HTC au crescut cu 7.41% în valoare la bursa din Taiwan. La începutul acestei luni firma înregistrase un picaj al cotaţiilor bursiere de 19% pe fondul îngrijorării cauzate de pierderile nete raportate pentru trimestrul întâi al acestui an. Este a treisprezecea oară la rând când HTC ia o măsură de genul din 2006 încoace, deci e familiarizată cu procedeul.

Reţineţi că firma se afla şi în restructurare şi teoretic urmează şi concedieri, desi au fost negate recent. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×