Google Project Ara intră într-o nouă fază a dezvoltării sale, va sosi ca produs de consum la anul (Video)

2.418 ori
<b>Google Project Ara intră într-o nouă fază a dezvoltării sale, va sosi ca produs de consum la anul (Video)</b>Google ARA este unul dintre cele mai interesante proiecte ale Google, acesta făcând referire la un smartphone cu adevărat modular, unul căruia îi poți schimba componentele după bunul plac. După o lungă perioadă de tăcere, iată că acum aflăm noi detalii

În mod surprinzător Google Project Ara încă există, deşi părea un proiect îngropat de Google. Noi detalii despre el au apărut la finalul acestei săptămâni, în contextul lui Google I/O 2016 şi am aflat şi când va sosi varianta pentru consumatori.

În vreme ce un developer kit finalizat va sosi la toamnă, consumatorii vor putea cumpăra telefonul modular Google la anul. Google a publicat detalii pe un nou site dedicat lui Ara, unde se pot înscrie dezvoltatorii pentru a primi kitul. El vine în continuarea celui actual, Spiral 2. Project Ara pornea la drum în 2013, folosind brevetele Modu şi tehnologie Motorola la bază.

Iniţial totul trebuia să dureze maxim 2 ani, dar s-a trecut peste deadline şi ar fi trebuit apoi să avem un program pilot în Puerto Rico. Acolo Google dorea să vândă telefoanele din "camionete de mâncare", acele "food truck" clasice de hot dog şi shaorma. Faptul că am avut atât de multe amânări nu a fost de bun augur pentru că dotările telefonului nu mai erau de actualitate, chiar dacă e vorba de un device modular.

Corpul lui Ara are şi componente fixe, care nu se pot schimba, precum GPU, CPU, antene, senzori, baterie şi display. Modulele sunt ataşate prin pini şi deocamdată includ un scanner de amprente, extra ecran, difuzoare şi camera. Se discuta si despre module medicale si de fitness. Cert e că LG G5 a întrecut Project Ara că viteza de lansare şi dacă mai primeşte câteva module va fi un concurent foarte solid.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×