HTC revine pe pierdere în trimestrul 2, cu 261 de milioane de dolari pe minus de această dată

Autor:  | Publicat în:  HTC 967 ori
<b>HTC revine pe pierdere în trimestrul 2, cu 261 de milioane de dolari pe minus de această dată</b>Un trimestru dezamăgitor pentru HTC s-a &icirc;ncheiat la finalul lunii iunie, oficialii companiei anunţ&acirc;nd pierderi nete de 261 de milioane de dolari pe trimestrul 2. Acesta s-a &icirc;ncheiat pe 30 iunie şi marchează sf&acirc;rşitul a 4...

Un trimestru dezamăgitor pentru HTC s-a încheiat la finalul lunii iunie, oficialii companiei anunţând pierderi nete de 261 de milioane de dolari pe trimestrul 2. Acesta s-a încheiat pe 30 iunie şi marchează sfârşitul a 4 trimestre consecutive de profituri modeste.

Perioada de profit a fost generată de către abordarea pieţei midrange cu terminale Desire atractive şi modelele One lansate în Asia. În plus, HTC a redus şi costurile rezultate din producţie, recurgând la outsourcing. Veniturile pe trimestrul 2 au fost de 1.06 miliarde de dolari, pe jumătate faţă de cele din trimestrul 2 al anului trecut.

HTC nu a anunţat oficial şi câte terminale mobile a livrat, dar a menţionat că a închis unele dintre fabricile sale, din motive de scădere ale vânzării şi outsourcing al producţiei. În 2011 HTC era pe val, ca un producător revoluţionar de terminale Android, dar între timp nu a putut face faţă concurenţei şi prin intermediul unei campanii păguboase de marketing şi al unor flagshipuri nu prea inspirate în ultimii 2 ani, firma a pierdut lupta cu mai marii din zona smartphone.

În zona low end, Xiaomi e un rival imposibil de bătut, deci segmentul midrange va decide viitorul HTC. Acţiunile companiei au scăzut din nou, pe fondul acestor veşti.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×