HTC ia În calcul utilizarea materialelor de la Liquidmetal pentru telefoanele sale

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.006 ori
<b>HTC ia În calcul utilizarea materialelor de la Liquidmetal pentru telefoanele sale</b>în urmă cu unul sau doi ani se zvonea că Apple ar dori să producă smartphone-uri cu carcasa provenite de la Liquidmetal, acesta fiind metalul din care e fabricata cheița sa pentru scoaterea SIM-ului. Dacă această inițiativă nu s-a concretizat...

în urmă cu unul sau doi ani se zvonea că Apple ar dori să producă smartphone-uri cu carcasa provenite de la Liquidmetal, acesta fiind metalul din care e fabricata cheița sa pentru scoaterea SIM-ului. Dacă această inițiativă nu s-a concretizat pentru americani, ei bine HTC are acum planuri similare și poate că ei vor reuși să le pună în aplicare.

Lucrurile par ceva mai avansate în cazul HTC, care ar fi încheiat deja un parteneriat cu firma Jabon International, ce le va furniza tehnologia necesară. Apple a semnat recent un contract pe 2 ani cu Liquidmetal Intellectual, o companie din SUA, deci și ei se pregătesc să dezvolte carcase din acest material. Revenind la HTC, ei au apelat la o echipă de cercetare și dezvoltare din Japonia, care îi va ajuta să ducă la bun sfârșit proiectul.

Deocamdată aluminiul și aliajele din aluminiu rămân la putere, iar Apple și rivalii săi au contracte solide cu furnizorii de metale de acest gen. Liquidmetal e doar în faza experimentală pentru terminale mobile și mai durează până va fi adoptat în masă. Liquidmetal are avantajul de a fi mai rezistent decât aliajele de titaniu sau aluminiu, deși oamenii de știință au încercat să facă acest aliaj mai puțin casant, aceea fiind problema sa principală.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×