HTC nu mai e chiar atât de permisiv cu creatorii de custom ROM-uri, Închide HTCRUU.com

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.222 ori
<b>HTC nu mai e chiar atât de permisiv cu creatorii de custom ROM-uri, Închide HTCRUU.com</b>La începuturile lui Android creatorii de telefoane mobile și tablete nu erau deloc permisivi cu privire la custom ROM-uri, dar în ultimul an companii precum HTC sau Sony au arătat o deschidere față de muncă unei comunități de dezvoltatori...

La începuturile lui Android creatorii de telefoane mobile și tablete nu erau deloc permisivi cu privire la custom ROM-uri, dar în ultimul an companii precum HTC sau Sony au arătat o deschidere față de muncă unei comunități de dezvoltatori pasionați. Ei bine, se pare că HTC ar putea regândi strategia, parând gata de a respinge și ignora din nou ROM-urile.

Printre măsurile luate recent se numără și închiderea lui HTCRUU.com cu ajutorul avocaților. James Taylor, cel care se ocupă de acest site a postat pe web detalii despre închiderea sa, împreună cu mailurile pe care și le-a trimis cu avocatul HTC. Postarea de pe Reddit arata că HTC nu și-ar dori codul său cu copyright pe Internet și nu sunt probleme cu ROM-uri nelansate încă sau utilizarea fără drepturi de autor a numelui companiei.

Ideea este că ROM-urile ar putea fi modificate sau alterate într-un mod care ar putea dăuna utilizatorului, iar vina ar fi aruncată asupra celor de la HTC. Acesta este doar un site, dar poate fi începutul unei activități mult mai ample de închidere a tuturor surselor de ROM-uri. Dacă mă întrebați pe mine și scăpările recente de screenshoturi cu HTC Sense 5.0 și portarea sa pe HTC Droid DNA au avut un impact asupra acestei decizii. O va apuca HTC pe acest drum al anti open source-ului?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×