HTC One A9 primeşte primele recenzii: ecran excelent, încărcare rapidă și performanță bună, dar prețul și acustica dezamăgesc

1.967 ori
<b>HTC One A9 primeşte primele recenzii: ecran excelent, încărcare rapidă și performanță bună, dar prețul și acustica dezamăgesc</b>Săptăm&acirc;na trecută asistam la debutul lui HTC One A9, &icirc;n cadrul unui eveniment transmis prin live streaming pe web. Toate datele acestui device erau deja cunoscute &icirc;nainte de lansare, datorită unei mari cantităţi de informaţii şi...

Săptămâna trecută asistam la debutul lui HTC One A9, în cadrul unui eveniment transmis prin live streaming pe web. Toate datele acestui device erau deja cunoscute înainte de lansare, datorită unei mari cantităţi de informaţii şi fotografii scăpate pe Internet. Ei bine iată că au apărut şi primele recenzii ale acestui terminal, care a fost întâmpinat cu evidenta constatare că "seamănă prea mult cu un iPhone".

Între timp menţionăm şi că smartphone-ul se lansează azi oficial în România, iar redactorul Claudiu Sima va fi acolo pentru a ne oferi impresii despre handset. Cu câteva zile în urma telefonul era listat în oferta retailerului evoMAG.ro, cu un preţ de 2750 lei, în varianta cu 2 GB RAM. Hai să vedem ce au avut de spus cele mai respectate site-uri tech despre acest nou venit, modelul "erou" al celor de la HTC în această toamnă.

1. Engadget: design prea familiar, performanță bună, cameră modestă

HTC One A9 a fost judecat drept un handset cu o construcţie impecabilă de către redactorul Engadget, Chris Velazco. El vede că avantaj şi faptul că acest model soseşte cu Android 6.0 Marshmallow, deşi nu este un smartphone Nexus. Performanţa este una de top, dar designul mult prea familiar e bifat ca aspect negativ. În plus, lipsa difuzoarelor BoomSound e regretată, iar camera e considerată mai degrabă modestă.

Ecranul afişează culori mai calde decât un Galaxy Note 5 şi nu e atât de luminos precum cele mai noi modele Samsung sau Motorola spre exemplu. Dacă de difuzor nu au fost impresionaţi cei de la Engadget, experienţă la căşti a fost excelenta. HTC One A9 suporta şi playback 24 bit lossless. Concluzia e că HTC One A9 e un telefon bun, dar nu "măreţ".

HTC One A9

2. The Verge: iPhone cu Android la suprapreţ, cu performanţă excelentă

Cei de la The Verge au exagerat cu criticile şi atacurile la adresa HTC încă de când a debutat One A9. Tonul lor s-a mai temperat în recenzie, în care Vlad Savov priveşte mai cerebral lucrurile. E reconfirmată lipsa de originalitate a designului, dar şi eleganșa şi graţia șasiului metalic. Handsetul e numit "incredibil de uşor" şi "foarte comod de utilizat". E apreciată şi viteza camerei şi în general fotografiile au arătat bine, în afară de cele realizate în condiţii low light.

Captura selfie arată foarte bine, iar Android 6.0 pur şi simplu zboară pe acest model, performanta fiind excelentă. The Verge a criticat şi bateria şi a ţinut să sublinieze că un cumpărător e mai câştigat dacă optează pentru un Nexus la aceeaşi sumă.

HTC One A9

3. Pocketnow: ecran de top, încărcare rapidă şi preţ exagerat în Europa

Pocketnow se remarcă în recenzia lui HTC One A9 prin faptul că face o analiză atentă a evoluţiei preţului lui HTC One A9 şi a discrepantelor în funcţie de regiune. Michael Fisher subliniază faptul că în SUA produsul costă 399 dolari la preţ promoţional, dar preţul standard e de 499 dolari, în vreme ce în Europa urcă şi mai mult. În UK spre exemplu se ajunge la 658 de dolari.

Aceeaşi recenzie considera difuzorul de la bord "nimic special" şi afirmă că pe timp de noapte HTC One A9 nu se poate compara cu un Nexus 6P de exemplu. Există totuşi o reproducere bună a culorilor la captura pe timp de zi. Scannerul de amprente e precis şi rapid, iar întreg ansamblul de design e comod. Ecranul a fost apreciat în mod deosebit pentru luminozitate şi culori aici.

HTC One A9

4. Android Police: peste aşteptări, o baterie peste HTC One M9 şi un ecran mai bun

Android Police, prin persoana lui David Ruddock nu s-a ferit să îl vadă pe HTC One A9 drept ce este de fapt: o revanşă pentru HTC One M9. Astfel nu au lipsit comparaţiile între cele două modele, la capitole ca performanţă, baterie sau ecran, ba chiar şi cameră. Ecranul e iarăşi lăudat, inclusiv pentru setările legate de contrast şi acurateţe a culorilor. Acest Super AMOLED are unghiuri de vizualizare excelente şi e excelent lizibil la soare.

La durata de viaţă a bateriei a contribuit şi modul Doze, dar şi procesorul Snapdragon 617 şi eficientul ecran Super AMOLED. O zi de utilizare moderată a fost uşor de obţinut, iar perioada de standby a fost fantastică. Difuzorul a fost criticat pentru volum şi claritate, iar modul Pro din camera lui One A9 e considerat limitat în acest caz. Telefonul performează bine pe timp zi în zona de captură foto.

HTC One A9

5. Phone Arena: camera peste medie, ecran în culori naturale, dar slab pe partea de gaming

Cei de la Phone Arena, sau mai bine zis redactorul John V au avut multe de spus legat de performanţă acestui model. Ei au fost primii care au subliniat că HTC One A9 nu e un device bun pentru gaming, din cauza unui GPU nu chiar performant. Ei se declară dezamăgiţi şi de captura video Full HD, de difuzorul pentru convorbiri şi chiar şi de ecran şi baterie, în contrast cu toate recenziile de mai sus.

În schimb apreciază designul, prezenţa lui Marshmallow şi scannerul de amprente ce răspunde foarte rapid la atingere. Timpul mic de încărcare e binevenit şi el. Observăm şi câteva benchmark-uri, în care One A9 nu prea impresionează, fiind sub Google Nexus 5X cu 13.000 de puncte în AnTuTu sau având doar 738 puncte în GeekBench 3 single core, în condiţiile în care un Nexus 5X atinge 1179 puncte.

Bateria atinge 110 minute la încărcare şi 6 ore şi 3 minute la testul standard de funcţionare.

În mare HTC One A9 pare a fi primit mai bine decât ne aşteptam. Puţină lume atacă designul său, recunoscând că nu acesta e punctul de care trebuie să te cramponezi în 2015. La urma urmei ştiu mai bine HTC şi Apple ce licenţe schimbă între ele. În schimb, camera se descurcă bine ziua şi slab noaptea, din ce vedem, iar ecranul e lăudat de 4 din 5 revieweri. Timpul de încărcare e rezonabil, iar procesorul şi Android 6.0 zboară deocamdată, deşi pentru gaming nu prea e loc pe acest model.

Preţul e o mare problemă în Europa, iar bateria e şi ea destul de lăudată. Rămâne acum că acest model să ajungă şi la Mobilissimo.ro pentru un review detaliat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×